Persoonlijke verzekering voor een huurauto

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 augustus 2021 en bijgewerkt op 26 januari 2022.
Compacte auto's geparkeert

Voordat we beginnen te praten over hoe verzekering werkt voor huurauto's, willen we u laten weten dat bij Rental Center Crete, onze premie verzekering plan is all-inclusive, wat betekent dat het ook is opgenomen in de geadverteerde huurprijs!

Niet alle bureaus zijn echter gelijk, dus geven wij u een overzicht van wat u bij andere bureaus kunt aantreffen.

Een auto huren voor uw vakantie of reis in Griekenland is niet alleen maar de huur betalen en wegrijden met de auto van uw keuze. Er zijn een heleboel andere dingen te overwegen, waaronder verzekering. In de meeste gevallen zullen de Griekse autoverhuurbedrijven vragen of u hun autoverzekering wilt kopen.

Veel mensen vragen zich echter af of hun autoverzekering de huurauto dekt. U wilt zeker niet onderverzekerd zijn dus dit is een belangrijke vraag.

Persoonlijke ongevallenverzekering

Daarom, voordat u een auto huurt voor een road trip naar een deel van Griekenland, is het essentieel dat u uw auto verzekering begrijpt en weet wat er gedekt wordt.

Types van verzekering aangeboden door verhuurbedrijven

De volgende zijn de soorten huurauto verzekeringsopties die verhuurbedrijven u zullen aanbieden;

  1. Verlies- of aanrijdingsvrijstelling - Deze optie dekt alle kosten als de huurauto wordt gestolen, vernield of vernield bij een aanrijding.
  2. Aanvullende Aansprakelijkheidsverzekering - Als u andere auto's of eigendommen beschadigt tijdens het besturen van de huurauto, bent u gedekt door deze polis. Wanneer u in gebreke bent gebleven bij een aanrijding, kan deze verzekering zelfs de medische kosten van de andere bestuurder en zijn passagiers dekken.
  3. Persoonlijke ongevallenverzekering - Wanneer u en uw passagiers gewond raken bij een verkeersongeval tijdens het besturen van de huurauto, vergoedt deze dekking uw ziekenhuiskosten.
  4. Inboedelverzekering - Deze dekt u als uw persoonlijke bezittingen worden gestolen of vernietigd in uw huurauto.

Dingen om te overwegen bij het nemen van een huurauto verzekering

We hebben gezien dat autoverhuur verzekering kan dupliceren wat uw verzekering dekt, maar er zijn vaak dingen die niet zal vallen onder deze dekking en u zou in een moeilijke situatie kunnen komen als u merkt dat u onderverzekerd in een ander land mocht er iets ongelukkigs gebeuren.

Wandelende oudere vrouw

Hier vind u enkele van de dingen die u zullen helpen bepalen welke dekking die u nodig heeft en wat uw verzekering al heeft gedekt.

Het bedrag van de aansprakelijkheidsdekking

Aansprakelijkheid dekking is een noodzaak in veel landen, waaronder Griekenland, en daarom is er een behoefte voor u om het te hebben. De dekking zorgt voor de verwondingen van een andere bestuurder wanneer u in gebreke bent gebleven bij een ongeval. Het zorgt ook voor eventuele schade die u kan toebrengen aan andere auto's of eigendom. Als u al een niveau van dekking die bij u past, is er geen noodzaak om te betalen voor de aanvullende aansprakelijkheidsdekking van het verhuurbedrijf. Echter, in de omstandigheid waar u de minimale aansprakelijkheidslimiet van het land heeft, moet u betalen voor de aanvullende dekking om u extra bescherming te bieden.

Volledige dekking

Wanneer uw persoonlijke verzekering heeft een volledige dekking, dan is het meestal inclusief uitgebreide en botsing dekking. Uitgebreide dekking zal zorgen voor autoschade buiten de normale rijomstandigheden, met inbegrip van brand, diefstal, en de ongunstige effecten van het weer. Aan de andere kant, zal botsing dekking te nemen alle schade die voortvloeien uit het rijden situaties, zoals een botsing met een andere auto. Volledige dekking kan wel of niet uw huurauto dekken, afhankelijk van de verzekering provider, dus het is belangrijk om meteen opheldering te vragen bij uw bedrijf. Wanneer u twijfelt of uw persoonlijke verzekeringsdekking de huur dekt of wanneer u er geen hebt, moet u betalen voor de afkoop van schade van het verhuurbedrijf.

Auto sleutel op verzekeringspolis contract

Persoonlijke ongevallen dekking

Uw auto verzekering kan persoonlijk letsel dekking of medische kosten dekking hebben die u zal dekken als u verwondingen heeft opgelopen bij een auto-ongeluk. Persoonlijk letsel bescherming is alomvattend van aard en zal zelfs uw naaste familie en alle andere personen die in dezelfde verzekeringsdekking als u te dekken.

Kredietkaart hoesje

Sommige creditcards bieden opties om de huurauto verzekering te dekken. Om te bepalen of uw creditcard extra dekking biedt, moet u het nummer bellen dat u op de achterkant van de kaart ziet en navraag doen. Wanneer het bedrijf bevestigt dat uw credit card huurauto verzekering kan bieden, moet u weten hoe u de dekking van de kaart te krijgen. Of de dekking primair of secundair is, moet u ook begrijpen wat het dekt en wat het niet dekt. Bovendien moet u informatie krijgen over de duur van de dekking.

Betalen huurauto borg met een credit card

Soms is het goed voor u om een huurauto verzekering te kopen. Het zal u meer gemoedsrust bieden tijdens uw vakantie of reis zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over eventuele extra kosten. Het is ook geschikt voor u om uw persoonlijke verzekering te begrijpen, omdat dit zal voorkomen dat u extra kosten die u niet nodig hebt. Uiteindelijk zult u in beide gevallen meer geld besparen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis