Zijn er kilometerbeperkingen voor huurauto's in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 8 augustus 2021 en bijgewerkt op 16 januari 2022.
Odometer Dashboard

De wegen van Griekenland, en Kreta in het bijzonder, brengen u naar een aantal verbazingwekkende dingen zoals beroemde historische en archeologische plaatsen, adembenemende stranden, prachtige architectuur, en nog veel meer. Dat is één van de redenen waarom een huurauto de beste keuze is voor uw reis naar onze eilanden. U vraagt zich misschien af hoeveel kilometer u met uw huurauto mag rijden en of er een limiet is?

Bij Rental Center Crete zijn de kilometers onbeperkt en inbegrepen in onze stressvrije prijzen. Wat u boekt is wat u betaalt. Niet elk agentschap biedt onbeperkte kilometers aan, dus lees de kleine lettertjes om zeker te zijn van wat u krijgt voordat u zich aanmeldt.

We geven u graag wat algemene informatie over het aantal kilometers dat u moet afleggen bij andere bureaus op Kreta en in de rest van Griekenland, dat wel.

Kilometerbeleid verschilt van agentschap tot agentschap

Om informatie over kilometerstand of kilometer limieten te krijgen, een manier om te beginnen zal zijn om een aantal van de online autoverhuur finder websites te gebruiken. Kilometerstand kosten kunnen optellen als je niet voorzichtig bent en deze websites zal u helpen elimineren die kosten door het vinden van die auto's die komen met gratis kilometers.

Met deze websites, niet alleen kunt u de informatie die u nodig hebt over kilometers, kunt u prijzen vergelijken en vinden van de juiste auto voor uw reis. Zorg er wel voor dat u eerst alle details leest voordat u reserveert, want sommige bureaus gebruiken een of twee achterpoortjes om de kilometerprijs in rekening te brengen.

Deze sites moeten ook geld verdienen, dus u krijgt niet noodzakelijk de beste deal als u ze gebruikt om uw huurauto te boeken, maar u kunt ze wel gebruiken om een algemeen idee te krijgen als dit uw eerste bezoek aan Griekenland is.

Familie haalt een huurauto op

Dan moet u contact opnemen met het agentschap en hen rechtstreeks vragen naar hun kilometerbeleid en zelfs vragen om hun algemene voorwaarden in te kijken als die niet beschikbaar zijn op de site.

Hier vindt u onze voorwaarden en kunt u ook onze FAQ bekijken voor meer informatie.

Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft!

Lees de kleine lettertjes

Zoals we hierboven al zeiden, zijn onze kilometers onbeperkt en inbegrepen in de prijs die we adverteren. Niet alle agentschappen zijn gelijk, natuurlijk.

Sommigen zullen zeggen dat er geen limiet is, terwijl anderen een limiet zullen stellen aan de afstand die u per dag mag rijden.

Dan zijn er degenen die zeggen dat er onbeperkte mijlen, maar in de kleine lettertjes, kunnen ze zeggen tot 200 kilometer per dag. Dan zijn er nog bureaus die niet vermelden hoeveel mijlen je gratis krijgt en moet je heel wat zoekwerk verrichten op hun website om die informatie op te sporen.

U moet hier echt uw onderzoek doen en ervoor zorgen dat er geen mazen in de wet zijn die het agentschap toestaan u te laten betalen voor het aantal kilometers dat u hebt gereden. Houd er ook rekening mee dat elk agentschap in Griekenland zal praten over kilometers en niet mijlen. Griekenland is op het metrische systeem zoals de rest van Europa.

Als ze zeggen dat je een bepaald aantal kilometers mag afleggen, vraag dan wat er gebeurt als je dat aantal overschrijdt. Wordt er gewoon een vergoeding gevraagd? En zo ja, hoeveel?

Dingen om te overwegen naast huurkilometrage

Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Griekenland die zullen strijden om uw aandacht, maar zorg ervoor dat u verder kijkt dan kilometerstand bij het maken van uw keuze, want kilometerstand zal niet uw grootste zorg zijn.

Door jezelf te wapenen met de juiste vragen die we hebben besproken, kom je verder dan de glimmende prijzen of de stiekeme kleine lettertjes. Er zijn een aantal verborgen kosten in sommige agentschappen die misschien niet duidelijk voor u als u nog niet veel gereisd of als u nog nooit internationaal gereisd en had een huurauto nodig.

Kilometerdashboard

Iets anders om te overwegen wanneer u kijkt naar de kilometerstand is of het agentschap dat u kiest daadwerkelijk het gebied bedient waar u wilt rijden. De meeste autoverhuurbedrijven zullen niet toestaan dat u uw huurauto naar het volgende eiland overzet, dus als u op Kreta wilt rijden, zorg er dan voor dat u een autoverhuurbedrijf op Kreta gebruikt.

Wij zijn gevestigd op verschillende locaties in Kreta, en wij hebben onbeperkte kilometers inbegrepen in de prijs. We staan echter niet toe dat onze auto's Kreta verlaten, dus u zult uw reis dienovereenkomstig moeten plannen.

Rekening houden met verschillende kosten bij het maken van uw autohuur budget

Natuurlijk zijn er soms nog andere kosten verbonden aan het huren van een voertuig. U zult zeker willen vragen wat er bij komt kijken en nog belangrijker wat er niet bij komt kijken.

Voor veel internationale reizigers is het veel handiger om te kiezen voor een all-inclusive plan, zodat u van tevoren weet hoeveel u kwijt bent aan uw huur en vervoer.

Enkele voorbeelden van die extra kosten zijn verzekering, autostoeltjes voor jonge kinderen, GPS, drop-off punten, enzovoort.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis