Autoverhuur vs. Openbaar Vervoer op Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 augustus 2021 en bijgewerkt op 2 december 2022.
Openbare Intercity bussen op Kreta

Wanneer u Kreta, Griekenland, bezoekt, hangt het er meer van af wat u gaat doen en hoeveel tijd u hebt, welke vorm van reizen u neemt. Beide opties hebben hun voordelen, maar één optie komt volgens ons meestal als duidelijke winnaar uit de bus.

Er zijn voordelen aan beide opties

Bij Rental Center Crete zien we duizenden toeristen per jaar, dus we zijn zeer vertrouwd met wat werkt en wat niet werkt als het gaat om een bezoek aan ons eiland.

Het huren van een voertuig is de ultieme winnaar in onze boeken, maar we hebben beide opties hieronder eerlijk vergeleken zodat u uw Kreta reisplannen kunt verfijnen.

Autohuur vs. openbaar vervoer

Ben milieuvriendelijk

Groen gaan is iets wat je thuis kunt doen. Wanneer u in een ander land bent, is het goed om die levensstijl voort te zetten. Dit is een gebied waar het openbaar vervoer het soms wint van een huurauto.

Vader hond en zoon kijken in autoraam

Echter, bij Rental Center Crete, willen we ons mooie Griekse eiland mooi houden dus geven we veel om het milieu. Wij bieden hybride auto's te huur aan, zodat u Kreta op de beste manier kunt zien, maar u zich nog steeds goed voelt over uw groenere keuzes. Maar als groenere opties niet uw eerste keuze zijn, bieden wij ook SUV's en bestelwagens te huur aan.

Gemak

Huurauto's op Kreta winnen deze categorie hands-down. Niet alleen kunt u de huurauto volproppen met pakketjes van uw power shopping trip, maar u hoeft deze pakketjes ook niet van halte naar halte te dragen zoals u dat zou doen wanneer u een taxi of het openbaar vervoer gebruikt.

Uw pakjes blijven veilig in uw auto, en u hoeft zich geen zorgen te maken over waar u ze kunt bewaren terwijl u winkelt in uw volgende winkel. Ook kunt u reizen wanneer u wilt en zo snel als u wilt, in tegenstelling tot het gebruik van het openbaar vervoer waar u op hen moet wachten.

Lees ook: Verkeersboetes in Griekenland: waar en hoe te betalen?

Heraklion Open tour bus

U hoeft ook niet met uw hele groep kaartjes of passen te kopen en te hopen dat de bus iedereen comfortabel in één halte kan ontvangen.

Wij hebben verschillende merken en modellen, zodat u het model kunt kiezen dat bij uw reis past.

Het hangt echt van de stad af

Afhankelijk van waar u naartoe gaat, hebben sommige Griekse steden geen uitstekend openbaar vervoersysteem. Dat betekent dat u veel kostbare vakantietijd kwijt bent met wachten op een taxi of een openbare bus die langskomt en u brengt waar u heen moet.

Huurauto op Kreta

Met een huurauto kunt u tot 25 minuten sneller op weg zijn, of meer, dan met het openbaar vervoer. Als u meerdere stops moet maken, denk dan eens aan de tijd die u bespaart door een auto te huren.

Parkeren kan een uitdaging zijn

Parkeren is een probleem in sommige Griekse steden. Parkeren is er een dure aangelegenheid, en het kan een gedoe zijn om de perfecte plek te vinden om uw huurauto te plaatsen. Met het openbaar vervoer hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een goede plek om uw voertuig te parkeren.

Hoewel het gemak van het niet hoeven zoeken naar een perfecte plek misschien geweldig klinkt, is de keerzijde hiervan dat u onderworpen bent aan de haltes van de bus en die zullen niet altijd zo dicht bij uw bestemming zijn als u zou willen.

Busstation in Rethymno

Vrijheid

Hoewel taxi's goed zijn om een zekere mate van vrijheid te behouden voor uw excursies, kan het zijn dat er niet meteen een beschikbaar is. Bovendien kan een taxi kostbaar zijn als u niet oppast. Een huurauto verslaat het openbaar vervoer in de categorie vrijheid en reizen is een gebied waar u meer vrijheid en minder beperkingen wilt ervaren.

U kunt gaan waar u wilt, wanneer u wilt, en u hoeft er geen tijd aan te verspillen. Bovendien kunt u zich halverwege de rit bedenken en van bestemming veranderen zonder problemen te veroorzaken voor de taxichauffeur of uzelf. Het enige wat u hoeft te doen is aan het stuur draaien, en u bent op weg naar uw vervangende locatie.

Met een huurauto kunt u beide doen

Hoewel we voor de meeste reizen liever een huurauto nemen dan het openbaar vervoer, zien we in dat een goed openbaar vervoer heel nuttig kan zijn.

Sommige reizigers kiezen voor een hybride aanpak door de twee opties te combineren.

U kunt uw huurauto aan de rand van verschillende steden parkeren en vervolgens de bus of een taxi nemen naar de plaatsen in de stad die u wilt bezoeken. Op sommige plaatsen is parkeren gemakkelijker en u kunt Kreta bekijken zoals de plaatselijke bevolking dat doet. U heeft dan nog steeds de luxe om uw auto te kunnen rijden wanneer u die nodig heeft.

Rode Huurauto op Kreta

Als je ergens heen moet waar de taxi te duur is, of de bussen niet gaan, ga je gewoon terug naar je auto en rijd je erheen.

Hoe nuttig en handig het openbaar vervoer ook is, er gaat niets boven de vrijheid die u krijgt wanneer u gebruik maakt van een huurauto.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis