Top 10 Parken en Natuurattracties op Kreta

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 4 oktober 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Parken en Natuurattracties op Kreta

Parken zijn openbare plekken in de gemeenschap waar mensen kunnen genieten en ontspannen. Ze bieden verschillende vormen van vermaak voor individuen, hun familie en vrienden om van te genieten. Meestal nemen volwassenen hun kinderen mee naar zo'n plek om quality time met hen door te brengen. Typisch hebben parken voorzieningen zoals speeltuinen, restaurants, cafés, dieren en planten die verschillende soorten bezoekers aanspreken. Dit maakt parken waardevolle groene ruimtes waar planten vrij kunnen groeien en dieren kunnen gedijen. Het maakt het park een veilige plek voor deze planten en dieren om van te genieten. Bijna elk park ter wereld heeft niet alleen natuur, maar heeft ook een specifieke historische achtergrond of waarde.

Kreta, een eiland in Griekenland, heeft zijn eigen parken en natuurlijke attracties die mensen kunnen bezoeken. Het is een plek waar zowel de natuur als de historische achtergrond te vinden zijn. Kreta is populair bij geschiedenisliefhebbers vanwege de verschillende plekken die de Kretenzische geschiedenis en cultuur vasthouden. Desondanks biedt Kreta toeristen plekken waar ze kunnen ontspannen en genieten, terwijl ze ook iets kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van Kreta. Toeristen kunnen de natuur van Kreta waarderen en tegelijkertijd in contact komen met wilde dieren wanneer ze deze plaatsen bezoeken. Deze parken en natuurlijke attracties zijn bereikbaar via het openbaar vervoer, zoals bussen en taxi's, of autoverhuur op Kreta.

Genoemd zijn de beste parken en natuurattracties op Kreta.

 • De Witte Bergen: Deze plek bevindt zich in Chania, waar de bergen in de winter bedekt zijn met sneeuw en wit worden wanneer de zon erop schijnt in de zomer. Het beschikt over de diepste grotten in Griekenland en 50 valleien.
 • Chania Gemeentelijke Tuin: Het is een openbare tuin in Chania waar mensen kunnen ontspannen en genieten met hun familie of vrienden. In de tuin is een dierentuin te vinden met zeldzame en bedreigde geitsoorten.
 • Christos Polentas Park: Dit park is een eerbetoon aan de slachtoffers van ongelukken op Kreta. Binnen het park staat een gedenkbeeld ter herdenking, dat in 2011 is gemaakt.

1. De Witte Bergen

De Witte Bergen, soms ook wel Lefka Ori genoemd, bestaan uit kalksteen. Het is bedekt met sneeuw in het late voorjaar en wordt daarom de Witte Bergen genoemd. Bovendien lijken de bergen wit wanneer de zon erop schijnt tijdens de zomer. Het bevindt zich in het centrum van West-Kreta, specifiek in Chania. De locatie is geopend op maandag, woensdag, donderdag en zondag van april tot oktober. Van november tot maart kan de locatie dagelijks geopend zijn op aanvraag. Om bij de plek te komen, moeten toeristen een paar wegen nemen die hen naar de bestemming leiden. De weg naar Omalos brengt de toerist naar de ingang van de Samariakloof, die hen vervolgens naar de bergen leidt. Een andere manier is om via het plateau van Askifou te gaan, wat de toeristen naar Chora Sfakion zal leiden. De hoogste top van de berg heet Pachnes en is 2.453 meter hoog. Er zijn ook andere toppen die boven de 2.000 meter hoog zijn. De plek is ook waar de diepste grotten van Griekenland zich bevinden. Bovendien zijn er 50 valleien te vinden, namelijk Samaria, Aradena, Tripiti, Klados, Boriano, Dittany en Kidoni. Verder zijn er veel flora en fauna te vinden in de Witte Bergen. Daarom is de beste tijd om de locatie te bezoeken tijdens het voorjaar en de herfst, wanneer de bloemen bloeien en het weer ideaal is om te wandelen. Toeristen hebben de locatie beoordeeld met 5 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de verbazingwekkende kleurverandering van de bergen, afhankelijk van het weer.

Lefka Ori of Witte Bergen

2. Chania Gemeentelijke Tuin

De Gemeentelijke Tuin, lokaal bekend als Kypos, werd gebouwd in 1970 als een openbare plek waar mensen naartoe kunnen gaan om te ontspannen. Tot op heden is de tuin nog steeds gratis toegankelijk voor het publiek, van donderdag tot en met woensdag, van 7.00 uur tot 19.00 uur. De locatie wordt beschouwd als een verborgen parel van de stad Chania. Om bij de tuin te komen, kunnen toeristen de bussen nummer 3, 11 en 42 nemen, omdat deze buslijnen in de buurt van de tuin stoppen. De tuin is niet zomaar een eenvoudige tuin, het heeft ook historische waarde voor Chania. In de tuin bevindt zich een kleine dierentuin waar de beroemde geiten van Kreta, Kri-Kri genaamd, te zien zijn. Dit zijn zeldzame en bedreigde geitsoorten met een lichtbruine vacht en donkerbruine en zwarte gebieden. De dierentuin is een van de belangrijkste attracties van de Gemeentelijke Tuin. Verder herbergt de dierentuin dieren zoals eenden, zwanen en pauwen. Daarnaast heeft de tuin flora en fauna, zoals de Bengaalse Ficusboom, die anderhalve eeuw oud is. Dit maakt de tuin tot een speciale attractie, omdat het veel zeldzame planten- en diersoorten herbergt. Toeristen hebben de tuin beoordeeld met 3,5 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de aanwezigheid van een speeltuin die geweldig is voor gezinnen met kinderen.

Gemeentelijke Tuin Chania of Kipos

3. Christos Polentas Park

Het Christos Polentas Park is een eerbetoon aan de slachtoffers van verkeersongevallen op Kreta, en een van die slachtoffers was Christos Polentas. Het park moet dienen als een herinnering voor bezoekers aan hoe gelukkig ze zijn om veilig en in leven te zijn. Er is zelfs een gedenkbeeld gemaakt en geplaatst in het park in 2011. Het dient als een herinnering voor verkeersveiligheid op Kreta. Het park is dag en nacht geopend voor iedereen, van maandag tot en met zondag.

Christos Polentas Park

4. Vai Palm Beach

Vai Palm Beach is het beroemdste strand in het oosten van Kreta. Hier bevindt zich het grote palmbos van 4.500 Theophrastus. De naam van de plek komt van de Griekse naam voor de feniksboom. Het strand heeft fijn goudkleurig zand, kiezels en blauwe wateren. Er zijn parasols, douches, ligstoelen, watersportfaciliteiten en een café om aan de behoeften van de toeristen te voldoen. De toegang tot het strand is gratis en open voor iedereen. De parasols en ligstoelen zijn echter te huur voor €6. Er is een parkeerplaats die handig is voor degenen die met de auto naar het strand reizen, wat ongeveer €2,50 kost. De plek werd populair in de jaren 1970 toen er een reclame voor Bounty-chocolade werd uitgezonden. De advertentie werd gefilmd op Vai Palm Beach, dat bekend staat om zijn palmbomen. Het ligt op 25 kilometer van Sitia en 7 kilometer van het dorp Palekastro. Sitia ligt op slechts twee uur rijden van de luchthaven van Heraklion. Eenmaal in Sitia hebben toeristen slechts nog 30 minuten nodig om naar het strand te reizen. Het strand kan ook vanuit Rethymno worden bereikt. Dit duurt echter ongeveer 4 uur. Als toeristen vanuit Chania komen, arriveren ze na 4,5 tot 5 uur bij het strand. Toeristen kunnen kiezen voor een gehuurde auto of de bus. Vai beach is geopend van 8.00 uur tot 21.00 uur en de toegang is gratis. De beste tijd om het strand te bezoeken is tijdens de maanden dat het niet te druk is. Vermijd daarom juli en augustus, vooral 1 - 15 augustus. Toeristen hebben het strand beoordeeld met 4,0 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de palmbomen en andere voorzieningen die het strand te bieden heeft.

Toegang tot Vai Palm Beach

5. Georgiadis Park

Georgiadis Park is een van de meest bezochte parken en de grootste plek in Heraklion. Het park staat bekend om zijn prachtige groene omgeving en landschap. Bovendien is het park uitgerust met een speeltuin die vermaak biedt voor kinderen. Dit is een geweldige optie voor mensen die willen ontspannen terwijl hun kinderen zich vermaken. Verder heeft het park een café en winkel waar toeristen kunnen eten en winkelen voor hun behoeften en wensen. Het park is 24 uur per dag geopend en gratis toegankelijk, dus het is beschikbaar voor iedereen op elk moment die gewoon plezier wil hebben en wil ontspannen. Openbaar vervoer zoals bussen kan worden gebruikt om naar het park te komen. Er is ook een kantine binnen het park waar mensen kunnen eten terwijl ze ontspannen. Buslijnen 6, 9, 10, 11 en 12 stoppen in de buurt van het park. Toeristen hebben het park beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk omdat het een geweldige plek is voor familie en vrienden om samen te komen en te ontspannen.

Georgiadis Park in Heraklion

6. Amazonas Park

Het Amazonas Park is een privé-dierentuin gelegen in Lasithi, Griekenland, die sinds 2011 geopend is. De dierentuin heeft dieren zoals papegaaien en apen uit Zuid-Amerika. Bovendien zijn er ook huisdieren te vinden in het park. De belangrijkste attractie en hoogtepunt van het bezoek zijn de lemuren. Lemuren zijn onderscheidende primaten die oorspronkelijk uit Madagaskar komen. Het park staat erom bekend vogelsoorten te koesteren en te reproduceren, vooral die met een bedreigde status. Het park is elke dag geopend van 9:30 uur tot 18:00 uur en is gesloten tijdens de winter. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €10 en voor kinderen €8. Kinderen jonger dan 3 jaar hoeven niet te betalen voor hun toegang. Om bij het park te komen, is een privéauto of taxi nodig. Bussen stoppen niet in de buurt van het park en toeristen moeten mogelijk een taxi nemen, een auto huren of minstens 4 kilometer lopen om het park te bereiken. Toeristen hebben het park beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk omdat het park plezierig was voor de toeristen, waarbij ze de dieren konden voeren.

Amazonas Park

7. Kato Vrisi

Kato Vrisi is een kleine attractie gelegen in Astritsi, Griekenland. Het is een kleine vallei gelegen tussen bergen die bedekt zijn met bossen en bomen. De vallei heeft veel natuurlijke bronnen waar mensen water kunnen halen voor hun gewassen. Bovendien is dit ook de plek waar mensen hun kleren wassen. Verder had de plek vroeger twee grote grotten waar mensen hun schapen hielden. Nu is er nog maar één grot over in het gebied omdat de andere is vernietigd. De overgebleven grot, genaamd Neraidopilios, was ooit een schuilplaats. Elk jaar worden er ook culturele festivals gehouden in het gebied. Bovendien is er een restaurant waar bezoekers Griekse gerechten kunnen eten. Toeristen hebben de plek beoordeeld met 4,0 van de 5 sterren, voornamelijk vanwege de prachtige omgeving en de traditionele Griekse gerechten.

Kato Vrisi in Astritsi

8. Rouvas Bos

Het Rouva Bos is een essentiële omgeving die verschillende levende wezens herbergt, zoals planten, dieren en organismen. Het bos bestaat voornamelijk uit eikenbomen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en waardevolste eikenbossen op Kreta. De bomen zijn naar verluidt minstens 15 meter hoog. Naast dit, heeft het bos ook dennenbomen, esdoorns en cipressen. Het wordt beschouwd als het enige enorme en gezonde bos op Kreta. In het bos zijn er orchideeën, olijfbomen, Kretaanse esdoorns, Turkse dennen en groenblijvende eiken. Om bij het bos te komen, kunnen toeristen bussen nummer 2, 6, 10, 11 en 12 nemen vanuit Heraklion. Deze buslijnen stoppen in de buurt van het bos. Toeristen hebben het bos beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, voornamelijk omdat de plek een ideale plek is waar mensen kunnen wandelen en van de natuur kunnen genieten.

Rouvas Bos

9. Selakano Bos

Selakano Bos, gelegen op 35 kilometer ten noordoosten van Ierapetra, is een belangrijk dennenecosysteem en wordt beschouwd als het belangrijkste in de Middellandse Zee. Geïntegreerd in het Natura 2000-programma, heeft het bos een verscheidenheid aan bomen, waaronder eiken, cipressen, esdoorns, platanen en peren. De schoonheid van het bos wordt versterkt door heldere beekjes, bergwegen, steile kloven en groene heuvels. Selakano dient als een belangrijk centrum voor bijenteelt op Kreta, waardoor het een knooppunt is voor honingproductie. Bekend om zijn biodiversiteit, bezoeken haviken en gieren regelmatig het gebied. De locatie van het bos maakt verschillende wandelroutes mogelijk, en het Europese langeafstandspad E4 loopt erdoorheen. Ondanks zijn belang wordt het bos bedreigd door grazende geiten die de groei van nieuwe bomen belemmeren. Ondanks dit blijft het een van de belangrijkste en mooiste ecosystemen op het eiland en speelt het een cruciale rol in het lokale en bredere mediterrane milieu. De regio biedt ook buitenactiviteiten, zoals wandelen, en is bereikbaar via verschillende routes, waardoor bezoekers unieke avonturen kunnen beleven. Opmerkelijk is dat het dorp Selakano een kleine kerk en een taverne heeft, en het is een belangrijke locatie voor bijenactiviteit, wat bezoekers de mogelijkheid biedt om dit unieke ecosysteem te observeren.

Selakano Bos

10. Anopolis Plateau

Het Anopolis Plateau is een klein landvorm dat ligt onder de woestijnberg van Sfakia, een van de ontoegankelijke plaatsen in Europa. Het stond bekend als het revolutionaire centrum tegen de Venetianen, maar werd vernietigd in 1365. Tegenwoordig wordt deze plek beschouwd als het wandelpad naar de Witte Bergen. Het zuidelijke deel van de Witte Bergen is zichtbaar vanaf het Anopolis Plateau. Aan de westkant van het plateau is de Aradena-kloof te zien. De locatie ligt op 13 kilometer afstand van Chora Sfakion. Toeristen hebben het plateau beoordeeld met 4,0 van de 5 sterren, voornamelijk omdat de site naast het geweldige uitzicht ook geweldige entertainment biedt.

Anopolis Plateau

Wat zijn de beste parken op Kreta?

Kreta staat bekend om zijn oude sites, landschappen en wandelpaden waar toeristen naartoe kunnen gaan. Deze parken bieden niet alleen vermaak, maar hebben ook historische en culturele waarde. Toeristen kunnen deze parken gebruiken om te ontspannen, plezier te hebben en meer te leren over de geschiedenis van Kreta. Net als elke andere plaats heeft Kreta zijn eigen beste parken die het aan toeristen kan bieden.

Hieronder staan de beste parken op Kreta.

 • Amazonas Park: Het park heeft een dierentuin met dieren zoals papegaaien, apen en vogels. Ze koesteren deze dieren, vooral de bedreigde soorten, en fokken ze ook.
 • Chania Municipal Garden: De tuin staat bekend als een verborgen parel van Chania met historische waarde voor de stad. De tuin heeft ook een dierentuin waar dieren zoals eenden, zwanen en pauwen te zien zijn.
 • Georgiadis Park: Het park is een van de meest bezochte parken en de grootste plek in Heraklion. Binnenin het park is er ook een café en winkel waar toeristen kunnen eten en spullen kunnen kopen.
 • Christos Polentas Park: Het park is gewijd aan de slachtoffers van ongevallen op Kreta. Het dient als een herinnering dat mensen geluk hebben om in leven en gezond te zijn.
 • Kato Vrisi: Het is een vallei gelegen tussen bergen die bedekt zijn met bossen en bomen. De plek heeft ook een restaurant waar Griekse gerechten worden geserveerd.

Wat zijn de beste natuurattracties op Kreta?

De parken op Kreta staan ook bekend als natuurattracties omdat ze de schoonheid van de natuur laten zien. Deze parken hebben ook flora en fauna en verschillende dieren die ze koesteren en die voor het publiek te zien zijn. De planten kunnen ontspannend zijn om te zien voor natuurliefhebbers. De dieren zijn daarentegen geweldig entertainment omdat toeristen met hen kunnen interacteren of een foto met hen kunnen maken.

Hieronder staan de beste natuurattracties op Kreta.

 • The White Mountains: De bergen zijn bedekt met sneeuw in het late voorjaar en worden wit wanneer de zon erop schijnt. De diepste grotten van Griekenland en 50 valleien zijn te vinden op deze locatie.
 • Vai Palm Beach: Het strand staat bekend om zijn palmbomen die al bij de ingang te zien zijn. Daarnaast heeft het strand gouden zand, kiezels en helderblauw water.
 • Rouvas Forest: Het bos staat bekend om het herbergen en beschermen van planten, dieren en andere organismen. Het is rijk aan eikenbomen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste eikenbossen op Kreta.
 • Selakano Forest: Het bos heeft dennenbomen en is rijk aan planten zoals bessen en kruiden.
 • Anopolis Plateau: Het is een kleine locatie die zich onder de woestijnberg bevindt. De plek is een bezoek waard vanwege zijn natuurlijke schoonheid.

Rouvas Bos

Wat zijn de beste natuur- en parken op Kreta voor reizigers met een budget?

Reizen kan erg duur zijn, vooral als de bestemming internationaal is. Wanneer toeristen reizen, moeten ze rekening houden met de kosten voor vluchten, accommodatie, eten en transport. Het duurste op de lijst kan de vlucht naar de bestemming zelf zijn, en de meeste toeristen willen genieten van hun bezoek zonder hun portemonnee te plunderen. Gelukkig zijn er verschillende plaatsen op Kreta die geschikt zijn voor mensen met een beperkt budget.

Hieronder staan de beste natuur- en parken op Kreta voor reizigers met een budget.

 • Municipal Garden: De tuin is gratis toegankelijk en iedereen kan er binnenkomen om te ontspannen met vrienden en familie.
 • Vai Palm Beach: Het strand is een geweldige manier om van de oceaan te genieten zonder dat het geld van je portemonnee af gaat, omdat de toegang tot het strand gratis is.
 • Georgiadis Park: Dit park is nog een budgetvriendelijke plek om te bezoeken, omdat de toegang ook gratis is.

Palm Trees in Vai

Wat zijn de beste natuur- en parken op Kreta voor avontuurlijke reizigers?

Er zijn toeristen die niet alleen willen ontspannen tijdens hun bezoek, maar ook verschillende activiteiten willen ervaren en doen. Deze mensen zoeken altijd avontuur of activiteiten op wanneer ze een plaats bezoeken. Kreta staat niet alleen bekend om zijn historische plekken, maar biedt toeristen ook verschillende activiteiten die ze kunnen genieten.

Hieronder staan de beste natuur- en parken op Kreta voor avontuurlijke reizigers.

 • Selakano Forest: De plek heeft kliffen die geweldig zijn voor mensen die van rotsklimmen houden.
 • The White Mountains: De locatie heeft verschillende bergen en valleien die geschikt zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in wandelen.
 • Anopolis Plateau: De plek staat bekend als een wandelpad naar The White Mountains, dus een geweldige activiteit voor avontuurlijke mensen.

Welke parken zijn 's nachts geopend in Kreta?

Er zijn parken op Kreta die 's nachts geopend zijn. Dit zijn geweldige plaatsen voor mensen die een nachtelijke trip willen maken. Deze parken kunnen ook bezocht worden aan het einde van de reis als toeristen veel toeristische plekken willen bezoeken. Het Municipal Garden is een open tuin die geopend is van 7.00 uur tot 19.00 uur. Vai Palm Beach is een strand met palmbomen dat geopend is van 8.00 uur tot 21.00 uur. Christos Polentas Park is een park dat op elk moment van de dag kan worden bezocht, omdat het 24 uur per dag geopend is. Amazonas Park sluit eerder dan de rest, want het is alleen geopend van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Is een dagtocht naar de parken en natuurattracties op Kreta de moeite waard?

Ja, een dagtocht naar de parken en attracties op Kreta is de moeite waard. Hoewel een nachtelijke trip naar Kreta mogelijk is, is een dagtocht veel meer de moeite waard. Het is vooral de moeite waard, omdat Kreta het grootste eiland van Griekenland is en van de ene plaats naar de andere gaan ongeveer 5 uur kan duren. Een dagtocht betekent dat toeristen meer tijd hebben om naar verschillende plaatsen te reizen en meer van hun bezoek te genieten. Dit is het meest geschikt, vooral voor degenen die van plan zijn slechts een paar dagen op Kreta te blijven.

Hoe plan je een 4-daagse trip naar de parken en natuurattracties op Kreta?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland dat bekend staat om zijn verschillende toeristische attracties. Aangezien de reistijd van de ene plaats naar de andere op Kreta minstens 5 uur is, is het maken van een reisroute gunstig. Dit is om ervoor te zorgen dat elke gewenste plek bezocht kan worden.

Hier is de vertaling met behoud van de codes:

```html

Hieronder staan instructies voor het plannen van een reisroute voor Kreta voor een 4-daagse trip.

 • Boek Internationale Vluchten: Kreta heeft drie beschikbare luchthavens - Heraklion, Chania en Thessaloniki luchthavens. Heraklion Airport wordt beschouwd als de grotere luchthaven waar mensen meestal voor kiezen. Chania Airport is gerenoveerd om in de toekomst meer vluchten te kunnen ontvangen.
 • Zoek Accommodatie: Er zijn veel budgetvriendelijke accommodaties beschikbaar op Kreta. Elounda Heights is de meest budgetvriendelijke accommodatie in Griekenland.
 • Zoek Restaurants: Kreta staat bekend om de Griekse keuken. Parasites, Pelagos, Lemonokipos en AVLI zijn een paar van de beste restaurants op Kreta. Er zijn echter ook restaurants of cafés beschikbaar op de locatie zelf.
 • Bezoek verschillende Attracties/Sites: Plan van tevoren welke plaatsen je wilt bezoeken op Kreta. Kreta staat bekend om zijn vele archeologische sites, parken, stranden en musea die toeristen kunnen bezoeken. Controleer altijd de tijd en locatie van de plaats om te weten welke plaats als eerste te bezoeken.

Moet je een auto huren om de Oude Steden op Kreta te bezoeken?

Ja, het huren van een auto om de Oude Steden op Kreta te bezoeken is een must. Er zijn locaties op Kreta die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Bussen en taxi's zijn het meest beschikbare openbaar vervoer op Kreta. De oude steden in Kreta kunnen echter niet worden bereikt met deze vervoersmiddelen. Daarom zijn gehuurde auto's een goede optie om rond te reizen op Kreta. Bovendien kan dit een goedkoper alternatief zijn voor reizen, omdat er slechts éénmalige betaling per dag voor de gehuurde auto is. Bovendien is het handiger voor privévervoer, vooral voor mensen die met anderen reizen.

Waar moet je op letten voordat je een auto huurt op Kreta?

Zoals hierboven vermeld, zijn bussen en taxi's beschikbaar die toeristen kunnen gebruiken om rond te reizen op Kreta. Autoverhuur is echter de optie om naar verschillende plaatsen op Kreta te gaan. Toeristen hebben een auto nodig om oude steden en andere bestemmingen die ze willen bezoeken te kunnen bereiken. Er zijn verschillende auto huren Kreta waar toeristen een auto kunnen huren tijdens hun verblijf op Kreta. Het is een goede optie voor mensen die privévervoer willen hebben wanneer ze naar hun bestemming gaan, vooral tijdens de pandemie.

Hieronder staan de dingen waar je op moet letten voordat je een auto huurt op Kreta.

 • Verzekering: Zorg ervoor dat de auto verzekerd is voor eventuele schade die kan ontstaan door mogelijke ongevallen.
 • Leeftijd van de bestuurder: De huurder en bestuurder moeten minimaal 21 jaar oud zijn en een rijbewijs hebben dat al minstens 12 maanden geldig is.
 • Geslacht van de bestuurder: Sommige toeristen kunnen kieskeurig zijn over wie hun bestuurder zal zijn. Het geslacht van de bestuurder is een van de dingen waar toeristen rekening mee houden, omdat veel mensen geloven dat mannen betere bestuurders zijn dan vrouwen.
 • Type auto: Er zijn verschillende soorten auto's beschikbaar om te huren. Elk type auto is geschikt voor een ander aantal passagiers en de hoeveelheid bagage die ze kunnen meenemen.
 • Documenten: Naast een rijbewijs is een creditcard vereist om een auto te huren. Een creditcard of betaalkaart met de naam van de toerist is nodig om de autoverhuurmaatschappij garanties te kunnen bieden.

Ontdek Kreta met een Huurauto vanaf €49 per dag

Hoeveel kost een autoverhuur op Kreta?

Het huren van een auto op Kreta hangt af van het aantal dagen dat de auto wordt gehuurd, het aantal passagiers en het type auto dat wordt gehuurd. Deze factoren bepalen de kosten van een huurauto. Een huurauto kan ongeveer €250 kosten voor een reis van een week. Voor dag- en nachttrips op Kreta kost het huren van een auto ongeveer €30 tot €40. Deze auto's kunnen door toeristen een week lang worden gebruikt met onbeperkte kilometers, afhankelijk van hun reisplan. De huurauto's zijn handgeschakeld, voorzien van airconditioning en hebben vier deuren. Na gebruik moet de auto met dezelfde hoeveelheid brandstof als bij het begin van de reis worden teruggebracht naar het verhuurbedrijf om extra kosten te voorkomen.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis