4 Beste Stadshotels in Chania, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 19 mei 2021 en bijgewerkt op 21 februari 2024.
4 beste chania stadshotels

Hoewel het niet de grootste stad van Kreta is (die eer gaat naar Heraklion), heeft Chania een gecompliceerde en belangrijke geschiedenis op het eiland. De stad was strategisch belangrijk voor vele regionale rijken en naties, van Grieken, tot Egyptenaren, tot Venetianen, tot Byzantijnen, tot Ottomanen en vele moderne Europese landen.

Verblijf in de Kretenzische Stad Chania

Chania diende in het begin van de 20e eeuw zelfs kortstondig als hoofdstad van de autonome deelstaat Kreta. Al deze geschiedenis heeft Chania gemaakt tot wat het nu is. Hoewel de stad klein is, heeft het veel karakter en veel te doen binnen de vestingwerken. Alles is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto inclusief winkels, musea, restaurants (in Chania), cafés, stranden en de beroemde oude stad. Als u zich afvraagt waar u 's avonds kunt uitrusten en aan het eind van uw lange dagen in de stad kunt genieten van wat rust, dan hebben we u gedekt. We hebben een lijst samengesteld van de 4 beste hotels in Chania - Kreta, voor u om uw verblijf comfortabel te maken.

Porto Veneziano Hotel

U zult moeite hebben om een hotel te vinden waar de eerste paar stappen uit de voordeur u direct naar de haven leiden. Kleine bootjes dobberen in het water aan de oevers van de Venetiaanse haven en de hotelgasten kijken vanaf de balkons en het lobby-restaurant naar het komen en gaan van Chania.

Porto Veneziano Chania Hotel

Dit is Porto Veneziano Hotel, een van de beste die Chania te bieden heeft. Het hotel is charmant en modern en brengt invloeden uit de stad in de 51 kamers en 6 suites. Vanaf de tweede verdieping kunnen de gasten de oude stad, de Kretenzische Zee, de Witte Bergen en de dagvaarders die hun boten in de haven aanmeren echt zien. Het komt niet vaak voor dat een hotel zowel no-frills als stijlvol kan zijn. Porto Veneziano is het. De kamers hebben alles wat u nodig heeft voor uw verblijf, inclusief zachte katoenen lakens en dekbedden van hoge kwaliteit, pluche kussens en een Coco-Mat slaapsysteem.

Porto Veneziano Port Side Hotel Chania

Het belangrijkste is dat voor degenen die graag verbonden blijven, wi-fi is beschikbaar in het hele pand en is vrij sterk. Het ontbijt en de lichte lunch worden geserveerd in de eetzaal van de lobby. Op het menu staan eieren, lychnarakia, Chanian kazen en vers fruit.

Link naar hun website →

Lees ook: De beste hotels in Rethymnon - Volledige gids voor reizigers

Samaria Hotel

Als je een speld in het midden van een kaart van Chania moest zetten, zou je wel eens het Samaria Hotel kunnen raken. Op een steenworp afstand van de oude stad van Chania en veel van de grote attracties van de stad, is het Samaria Hotel zeker een top keuze voor uw reiscentrum en accommodatie.

Samaria Hotel City Chania

Dus, wat met de gastenkamers? Het hotel beschrijft de inrichting als minimalistisch met een vleugje betaalbare luxe. De vertaling is dat het alles heeft wat je nodig hebt en het ziet er verdomd mooi uit. Zelfs standaard kamers in de Samaria zien er zeer scherp uit, met marmeren badkamers, zuiver katoenen linnengoed op de bedden, en uitstekende badproducten die je huid snel verjongen. Meer premium accommodaties, zoals de penthouse superior kamer zijn voorzien van balkons met een ongelofelijk uitzicht op Chania en een gezellig ontbijthoekje. De badkamers in deze kamers zijn een verhoogd zwart marmer met regendouchekoppen.

Samaria Hotel in Chania City Center

Laten we onze gastronomische neigingen niet vergeten. Twee restaurants ter plaatse serveren moderne mediterrane en bistro gerechten met authentieke Kretenzische smaken die u alleen maar hoeft te proeven om ze goed te kunnen ervaren. Er is genoeg te doen in de omgeving van het hotel en voor alles wat een beetje rijden vereist, is er voldoende parkeergelegenheid aan de overkant van de weg voor gasten die besloten hebben om een auto te huren voor hun vakantie.

Link naar hun site →

Alcanea Boutique Hotel

Alcanea is een boetiekhotel in de oude stad van Chania dat zich bekommert om de geschiedenis van de stad. Om te beginnen dateert het gebouw zelf uit de Venetiaanse periode. De naam, Alcanea, is ontleend aan de Arabische naam van de stad, Al Canea, uit de tijd van de Arabische overheersing voor de Byzantijnse aankomst.

Alcanea Boutique Hotel in Chania Downtown

Een mix van oud en nieuw, Alcanea is een charmant hotel. De kamers zijn groot en luchtig, maar er zijn er maar 8, waardoor dit hotel een begeerde plek is in de oude stad. Elke kamer heeft alle moderne benodigdheden die u nodig heeft plus een paar extra's. Een luxe matras, kussens en schone katoenen lakens wachten op uw nachtelijke rust. De ramen zijn groot en kijken uit over de oude stad, de Venetiaanse haven en de Egyptische vuurtoren. Het decor is eigentijds met Arabische bloei en gewaagde warme kleuren die de geest en de geschiedenis van het gebied oproepen.

Alcanea Boutique Hotel in de Oude Stad van Chania

Het ontbijt is beschikbaar in de lobby of op uw kamer en de parkeergelegenheid is, hoewel beperkt, enkele blokken ten westen van het hotel, in een openbare straat.

Link naar hun site →

Casa Delfino Hotel & Spa

Het Casa Delfino Hotel and Spa is gevestigd in een 17e eeuws gebouw en is al zes generaties lang in dezelfde familie. Vandaag de dag verwelkomt het hotel gasten uit de hele wereld in zijn vierentwintig kamers aan de kust van Kountourioti. We houden van logies met een beetje geschiedenis, en het Casa Delfino heeft genoeg om te delen, het traceren van de geschiedenis van de Delfino familie van Genua tot Kreta. Van de Venetiaanse overheersing, tot de Duitse bezetting tot vandaag, de Casa Delfino is een deel van het verhaal van Chania.

Casa Delfino Hotel Entree

De kamers van Casa Delfino zijn ingericht in een mix van klassieke en moderne stijlen met marmeren vloeren en een badkamer met uitzicht op de binnenplaats van het hotel of op de straten van de oude stad Chania. De kamers zijn voorzien van alle benodigdheden: TV, kluisje, haardroger, minibar, telefoon en biologische badproducten. Er is een reeks suites beschikbaar om te boeken, wat geweldig nieuws zou moeten zijn voor koppels die op zoek zijn naar wat romantiek. De Romantische Suite is bijzonder charmant, compleet met een luxe jacuzzi met sportieve hydromassage en ozontherapie.

Lees ook: Markten van Chania - Kreta

Casa Delfino Kamer

Lees ook: De beste hotels in Agios Nikolaos Kreta

De spa op het terrein van het hotel kan alleen worden beschreven als een sensueel heiligdom, met complete behandelingen klaar om uw lichaam en ziel te revitaliseren. Afspraken kunnen de hele dag worden gemaakt voor wat verwennerij en ontspanning. De masseurs op het personeel zijn goed gekwalificeerd en alle huidverzorgingsproducten die in de spa worden gebruikt zijn biologisch en gemaakt in Griekenland. Licht eten, koffie, thee en sap zijn beschikbaar voor de gasten op de binnenplaats van het hotel. Er zijn echter vele geweldige lokale restaurants in de oude stad die klaar zijn om verkend te worden en gerechten te proeven.

Link naar hun site →

Lees ook: Alles wat u moet weten over de luchthaven van Chania

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis