Verhuizen naar Kreta: Het Juiste Moment om naar Kreta te Verhuizen

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 oktober 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Verhuizen naar Kreta

Kreta is de meest bevolkte en grootste van de Griekse eilanden. Het heeft een oppervlakte van 21.590 vierkante kilometer (8.336 vierkante mijl). Het ligt ongeveer 160 km ten zuiden van het Griekse vasteland en ongeveer 100 km ten zuidwesten van Anatolië. De hoofdstad en grootste stad van Kreta is Heraklion. Het eiland Kreta bestaat uit verschillende bergen en wordt gekenmerkt door een hoog bergketen van west naar oost. De bergen zijn kenmerkend voor de unieke uitstraling van het eiland. Kreta heeft talloze kloven waar de meeste toeristen en wandelaars door gefascineerd zijn. Het eiland heeft ook rivieren en meren. Het klimaat van Kreta varieert van gematigd tot subtropisch. De zomers zijn heet en droog, en de winters zijn mild van temperatuur. Toerisme is erg belangrijk op het eiland Kreta. In 2021 bedroeg het totale aantal binnenkomende luchtaankomsten op Kreta ongeveer 2,8 miljoen. Er is veel te doen en te ontdekken op het prachtige eiland Kreta. Er zijn drie beschikbare luchthavens op het eiland. Het bussysteem heeft een regelmatige dienstregeling. Er zijn verschillende taxi- en autoverhuurbedrijven in de omgeving. Het reizen en verkennen van het eiland is gemakkelijk. Het eiland voorziet in alle behoeften van de bezoekers, variërend van betere kwaliteit van leven, gezonde gastronomische gerechten, rijke geschiedenis en cultuur, archeologische vindplaatsen, mooie stranden, verschillende kloven om te wandelen, charmante dorpjes en nog veel meer. Het bezoeken van het eiland Kreta is zeer veilig, vooral voor toeristen. Bezoekers kunnen het eiland vrij verkennen zonder zich zorgen te maken over hun veiligheid.

Cretans staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Kreta is een voorbeeld van een majestueus eiland met een rijke geschiedenis, bezienswaardigheden en archeologische sites. Het is een must-visit plek waar men kan genieten van avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht en geestverrijkende ervaringen zoals het bezoeken van musea en historische plaatsen. Het eiland Kreta heeft veel te bieden en is de ideale vakantiebestemming voor mensen die van geschiedenis en het oude levenswijze houden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen van over de hele wereld naar Kreta beginnen te verhuizen. Verhuizen naar Kreta zal zeker de levenskwaliteit verbeteren. In vergelijking met andere beroemde steden in Europa heeft Kreta een relaxte manier van leven. Mensen kunnen overal genieten van het majestueuze uitzicht op het eiland. Men heeft geen haast, zoals in stedelijke gebieden. Kreta is werkelijk een perfecte plek om naartoe te verhuizen voor mensen die een betere levenskwaliteit willen hebben en omgeven willen zijn door de schoonheid van de natuur.

Wat is de geschiedenis van Kreta?

De geschiedenis van Kreta gaat terug tot het 7e millennium voor Christus, gevolgd door de oude Minoïsche beschaving. Het was de eerste beschaving in Europa. In het neolithicum kwam de ontwikkeling van de Kretenzische cultuur gedeeltelijk door invloeden uit de Cycladen en Egypte. Tabletten met inscripties in Lineair A zijn op verschillende plaatsen op Kreta gevonden. De Minoïsche beschaving was geavanceerd voor die tijd. Ze waren in staat om wegen, paleizen en andere structuren te bouwen die werden gebruikt voor sociale bijeenkomsten en religieuze activiteiten. De economie van Kreta tijdens de Minoïsche beschaving richtte zich vooral op landbouw en maritieme handel. Naast vissen hielden de Minoërs schapen, geiten en runderen, voornamelijk voor wol- en melkproductie. De Minoërs verbouwden verschillende soorten fruit, zoals appels, granaatappels en vijgen. Olijven waren een essentieel product omdat de Minoërs ze gebruikten om olijfolie te maken, die werd gebruikt bij religieuze rituelen. De Minoërs waren ook actief in het kweken en gebruiken van kruiden voor gezondheidsdoeleinden. Succesvolle en uitgebreide handel zorgde voor een Minoïsche samenleving die rijk was en op basis van archeologisch bewijs; de welvaart werd destijds breed gedeeld in de gemeenschap. De meeste van deze producten werden geëxporteerd. De Minoërs waren sterk betrokken bij de uitwisseling van goederen zoals olijven, wijn en vijgen in ruil voor mineralen en andere hulpbronnen zoals ivoor en koper. Sir Arthur Evans was een archeoloog die als eerste het paleiscomplex van Knossos ontdekte, de beroemdste Minoïsche vindplaats. Andere paleissites op Kreta, zoals Phaistos, hebben prachtige stenen paleizen met meerdere verdiepingen onthuld, inclusief afvoersystemen. Na de verwoesting van de Minoïsche beschaving door de uitbarsting van Thera, ontwikkelde Kreta zich tot het oude Griekenland en werd het uiteindelijk onderdeel van verschillende rijken. Deze rijken omvatten het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, het Venetiaanse Rijk, het Ottomaanse Rijk, een autonome staat en de moderne staat Griekenland.

Paleis van Knossos

Wat zijn de mythen over Kreta?

Hieronder staan de mythen over Kreta:

 • Kreta is de geboorteplaats van Zeus: Volgens de Griekse mythologie was het eiland Kreta de geboorteplaats van Zeus, de vader van de goden. Zeus' moeder, Rhea, kwam naar het eiland en baarde Zeus in de Dikteon-grot. Zeus werd opgevoed door de nimfen en dronk melk van de geit Amalthia, die in een ster veranderde en waarvan de huid Zeu's schild werd. De vader van de goden werd opgevoed door de nimfen en toen Zeus volwassen werd, ging hij de strijd aan met Cronos (Zeus' vader). Zeus kwam als overwinnaar uit de strijd en werd koning van de hemel.
 • Geboorteplaats van de Griekse godentweeling: De mythologie zegt dat Kreta ook de geboorteplaats was van de Griekse godentweeling, Apollo en Artemis. Net als Zeus werden Apollo en Artemis beschouwd als de goden die Kreta beschermden.
 • De Minotaurus: In Kreta leefde een fantastisch mythisch wezen met het lichaam van een man en het hoofd van een stier. Dit wezen wordt in de Griekse mythologie Minotaurus genoemd.
 • Talos: Talos was de mythische beschermer van Kreta en is een van de beroemde legendes. Talos was een gigantische automaat met een koperen lichaam. Hij wordt beschouwd als de eerste robot in de oude mythologie en was de waakzame beschermer van Kreta.

Hoe is het leven en de cultuur op Kreta?

Kreta heeft een fascinerende cultuur en de Kretenzische mensen behoren tot de vriendelijkste ter wereld. Ze staan bekend als felle krijgers. Kretenzers zijn moedig en zijn trots op hun geboorteland. Ze beschouwen zichzelf altijd als Kretenzers en niet alleen als Grieken. Hun muzikale traditie, liederen, dansen en kledingstijl weerspiegelen het ruige landschap en de vechtersgeest die hen in staat stelde om zich eeuwenlang staande te houden onder bezetting. Er zijn geen specifieke regels op het eiland als het gaat om respect tonen. Toch moeten bezoekers zich gepast kleden, vooral bij het bezoeken van religieuze monumenten en kerken. In sommige Kretenzische dorpen is het een gebruikelijk gezicht om de lokale bevolking te zien die pistolen draagt. Geen paniek, dit maakt deel uit van de lokale traditie op Kreta. Het is heel gewoon om schoten te lossen tijdens familiefeesten zoals bruiloften of doopplechtigheden. Net als de rest van Griekenland houdt het eiland Kreta van zijn traditionele gebruiken. Het heeft zijn tradities, volksmuziek en dansen behouden. Een traditionele Kretenzer dans is de pendozalis. Het is een indrukwekkende dans, voornamelijk uitgevoerd door mannen. In Chania wordt de syrtos nog steeds beoefend. Syrtos is een dans waarbij mannen en vrouwen in een cirkel samenkomen. Kreta combineert een rijke culturele erfenis met moderniteit. Invloeden van de Venetianen, de Arabieren, de Byzantijnen en de Ottomanen hebben hun eigen paden getekend in architectuur, levensstijl en kunst, maar zonder hun kernwaarden te vergeten.

Bruidspaar trouwt in Kreta

Hoe was het dagelijkse leven op Kreta?

Kretenzers hebben een relaxte manier van leven in vergelijking met het vasteland van Griekenland. Kreta is een eiland dat het leven op zijn eigen tempo neemt. De manier van leven is relatief traag. Kreta heeft een sterk gevoel van gemeenschap. De meeste mensen op het eiland kennen elkaar. Kretenzers zijn altijd vriendelijk en gastvrij. Het eiland Kreta biedt een betere levenskwaliteit. De levenskwaliteit op Kreta is uitstekend. Kreta heeft alles wat nodig is om comfortabel te leven, ondanks het langzamere tempo. Het eiland heeft overvloedige verse en gezonde voeding: Kretenzische gerechten worden altijd bereid met verse ingrediënten. De Griekse keuken staat bekend om zijn eenvoudige gerechten, vis en lokaal verbouwde producten. Kreta geniet van een mild mediterraan klimaat. Het eiland heeft zonnig weer met milde, regenachtige winters en hete, droge zomers. Het criminaliteitspercentage op Kreta is relatief laag. Het eiland is een van de veiligste plaatsen in Griekenland.

Hoe is het weer op Kreta?

Kreta geniet van een mild mediterraan klimaat. Het eiland heeft zonnig weer met milde, regenachtige winters en hete, droge zomers. Voor mensen die van de zon houden, is Kreta de ideale plek om hun vakantie door te brengen. De warmste maanden op Kreta zijn van mei tot oktober. Dit is de beste tijd met de meeste zon en minste regenval. De maanden mei en juni garanderen aangenaam weer op Kreta. Tijdens deze maanden is de zee warmer, bloeien de bloemen nog steeds en zijn er niet te veel mensenmassa's.

Hoe kan men een permanente verblijfsvergunning krijgen op Kreta?

Een van de populaire manieren om een permanente verblijfsvergunning op Kreta te verkrijgen, is via het Golden Visa-programma. Griekenland heeft Wet 4251/2014 (Artikel 20) opgesteld, een nieuw type verblijfsvergunning voor mensen die onroerend goed bezitten. Om de Golden Visa te verkrijgen, moet het onroerend goed in eigendom zijn en in bezit zijn van de eigenaren. De aanvrager moet 100% van de aandelen van het bedrijf bezitten, in het geval dat de eigenaar het onroerend goed ontvangt via een rechtspersoon. Volgens de Immigratie- en Sociale Integratiecode kunnen niet-EU-burgers, inclusief hun gezinnen, Griekse verblijfsvergunning krijgen in ruil voor een investering in onroerend goed. De minimale investering moet minstens € 250.000 bedragen. De verblijfsvergunning is geldig voor een periode van 5 jaar. Het is verlengbaar, maar het eigendom moet nog steeds in bezit zijn. Gezinsleden omvatten de echtgenoot, de vrouw, de kinderen jonger dan 21 jaar en de ouders van de echtgenoot. De vereisten voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning op Kreta omvatten een geldig paspoort, een kopie van de notariële akte waaruit blijkt dat de eigendomsverwerving, een notariële akte dat de akte voldoet aan de vereisten van Artikel 36A van Wet 3386/2005. Daarnaast zijn medische certificaten, reisverzekering en een kopie van het strafblad inbegrepen bij de vereisten. Enkele vereiste documenten zijn een gewaarmerkte kopie van een paspoort, twee pasfoto's en een origineel uittreksel uit het strafregister. Daarnaast is bewijs van nettowaarde, een gewaarmerkte kopie van het bedrijfslicentie of de oprichtingsdocumenten, een notariële akte ter bewijs van onroerend goedverwerving, bewijs van ziektekostenverzekering en eigendomsaktes nodig.

Waarom naar Kreta verhuizen?

Hieronder staan de redenen om naar Kreta te verhuizen:

 • Stranden: Kreta heeft enkele van de beste stranden in Griekenland. De stranden van Kreta zijn meestal rustig en ideaal voor watersport en zwemmen.
 • Wandelen: Wandelen is al jaren een toeristische attractie op Kreta. Steeds meer toeristen, voornamelijk uit Duitstalige landen, komen om te wandelen.
 • Cultuur: De Kretenzische cultuur is omgeven door een overvloed aan muzikale tradities. Teruggaand tot de Minoïsche tijden, omvat het leuke dansen, verhalen uit de Griekse mythologie, opmerkelijke schilders, orgelspelers en zangers, en de gastronomische cultuur die toeristen elk jaar terugbrengt.
 • Mythologie: In de Griekse mythologie is Kreta verbonden met verschillende figuren, die allemaal verband houden met het eiland Kreta. Volgens de mythologie was Kreta ook de geboorteplaats van de Griekse godentweeling, Apollo en Artemis. Net als Zeus werden Apollo en Artemis beschouwd als de goden die Kreta beschermden.
 • Tradities: Net als de rest van Griekenland houdt het eiland Kreta van zijn traditionele gebruiken. Het heeft zijn tradities, volksmuziek en dansen behouden.
 • Heerlijk eten: De Kretenzische keuken wordt tegenwoordig door de internationale wetenschappelijke gemeenschap erkend als het meest representatieve en kwalitatieve voorbeeld van de zogenaamde mediterrane dieet. Een dieet dat gebaseerd is op groenten, fruit en granen in combinatie met olijfolie.

1. Stranden

Het eiland Kreta heeft enkele van de beste stranden in Griekenland. De stranden van Kreta zijn meestal rustig en ideaal voor watersport en zwemmen. Balos Beach en Lagoon liggen op slechts 27,4 kilometer afstand van de Topolia-kloof. Balos Beach en Lagoon bevinden zich in het district Chania in West-Kreta en worden vaak genoemd als een van de beste stranden ter wereld. De opvallende kleur van de zee, de wit-roze kleur van het zand en de ongerepte omgeving zijn enkele van de kenmerken van dit strand. Balos heeft een exotische sfeer vanwege al deze eigenschappen. Balos is berucht druk in de zomer, ondanks dat het moeilijk te bereiken is. Aan de zuidkant van het strand is er een ondiepe turquoise lagune; aan de noordkant bevindt zich echter een prachtige blauwe baai die nog steeds vrij ondiep is en ideaal voor jonge kinderen. Elafonisi Beach behoort tot de mooiste stranden op het eiland Kreta. Het ligt op 75 km van Chania en is een zandstrand met kristalhelder water. Er zijn enkele ondiepe delen in het water waar mensen tot hun knieën kunnen waden. Elafonisi Beach is een zandstrand met ongerepte heldere wateren. Het is meerdere keren uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. Wat Elafonisi onderscheidt van de andere stranden op Kreta is het adembenemende roze zand. De meeste delen zijn roze, maar op andere plekken is het zand wit. Het gebied rondom Elafonisi Beach is een van de Natura 2000-beschermde gebieden. Een van de beste 10 stranden van Kreta van Rethymno tot Chania is het strand van Falasarna. Het strand van Falasarna heeft talloze prijzen ontvangen voor zijn unieke schoonheid. Veel toeristen genieten van zijn lange zandstrand. De zonsondergang op Falasarna Beach is indrukwekkend en een van de meest adembenemende in Griekenland.

Falassarna Beach

2. Wandelen

Kreta is het grootste en meest bevolkte eiland van Griekenland en staat op de 88e plaats van de grootste eilanden ter wereld. Kreta herbergt het grootste aantal kloven in Griekenland. Wandelen is al jaren een toeristische attractie op Kreta. Steeds meer toeristen, voornamelijk uit Duitstalige landen, komen om te wandelen. De meeste wandelingen in de kloven van Kreta beginnen in de bergen en eindigen aan zee. Sommige kloven vereisen bergbeklimmingsuitrusting om te beklimmen. Andere kloven zijn toegankelijk via gemakkelijke paden en duren slechts een paar uur. Het Nationaal Park Samaria-kloof is een van de meest prominente kloven op Kreta en is sinds 1962 het nationale park van Griekenland. De meeste wandelaars houden van het Nationaal Park Samaria-kloof vanwege de vele wandelpaden met majestueuze uitzichten. Het Nationaal Park Samaria-kloof kan worden beschouwd als een budgetvriendelijke kloof op Kreta. De Topolia-kloof, in het binnenland van Kissamos, biedt een indrukwekkend landschap. De Topolia-kloof staat bij de lokale bevolking bekend als de "Kloof van Grotten" vanwege de vele grotten die langs de route te vinden zijn. Volgens lokale tradities huisvestte de Topolia-kloof feeën en de magische Minoïsche godin Vritomartis. De Ha-kloof bevindt zich aan de westkant van het Thrypti-gebergte, in de buurt van Vasiliki en het kleine dorp Monastiraki. De kloof is zeer smal en de muren rijzen honderden meters omhoog. Het gebied in de Ha-kloof is een belangrijk leefgebied voor wilde dieren. Het heeft de beste kloven die elke toerist moet bezoeken en de beste wandelpaden op Kreta.

Samaria kloof

3. Cultuur

De Kretenzische cultuur is behoorlijk uniek en moeilijk te beschrijven. Mensen die het hebben ervaren, zullen zeker een blijvende indruk in hun hart achterlaten. De Kretenzische cultuur wordt omringd door een overvloed aan muzikale tradities. Terug te voeren tot de Minoïsche tijd, zijn er sprongdansen, verhalen uit de Griekse mythologie, opmerkelijke schilders, orgelspelers en zangers, en de gastronomische cultuur die toeristen elk jaar terugbrengt. Kreta is het grootste eiland in Griekenland en een van de meest bezochte door internationale en binnenlandse reizigers. De cultuur van Kreta combineert een rijke culturele erfenis en moderniteit op consistente wijze. Invloeden van de Venetianen, Arabieren, Byzantijnen en Ottomanen hebben hun eigen paden uitgestippeld op het gebied van architectuur, levensstijl en kunst, maar zonder hun kernwaarden te vergeten.

4. Mythologie

Volgens de mythologie was Kreta het geboorteland van de Griekse godentweeling, Apollo en Artemis. Net als Zeus werden Apollo en Artemis beschouwd als de goden die Kreta beschermden. In de Griekse mythologie zijn er verschillende figuren die met Kreta verbonden zijn. Zo wordt Kreta genoemd als de dochter van Hesperus en een van de Hesperiden, een andere mogelijke eponiem van Kreta. Een andere mogelijke eponiem van Kreta is dat Kreta de moeder is van Pasiphaë bij Helios. In een andere versie was Kreta de dochter van Asterion, die met Minos trouwde. In deze versie werd Kreta beschouwd als de moeder van Ariadne, Androgenus, Acacallis, Paedra, Glaucus, Xenodice, Deucalion en Catreus. Kreta werd ook beschouwd als de dochter van Deucalion (zoon van Minos), zus van Idomeneus en halfzus van Molus. In de Griekse mythologie leefde er een fabuleus mythisch wezen op Kreta, met het lichaam van een man en het hoofd van een stier. Dit wezen staat bekend als de Minotaurus. De beschermgod van Kreta was Zeus. Een andere beroemde legende op Kreta gaat over koning Idomeneus, die deelnam aan de Trojaanse Oorlog. Samen met zijn vrienden leidde koning Idomeneus meer dan 80 schepen met Kretenzische krijgers van Gortys, Miletus, Lyktos, Lykastos, Rhytium, Phaestus en Knossos. De mythische beschermer van Kreta, Talos, was ook een beroemde legende. Talos was een antropofobe reusachtige automaton met een koperen lichaam en wordt beschouwd als de eerste robot in de oude mythologie. Talos was de waakzame beschermer van Kreta.

Minotaurus Fresco

5. Tradities

Kretenzers staan bekend om hun moed, pleitbezorgers van vrede, kunstenaars en ambachtslieden die hun land en cultuur hebben gevormd rond hun eigen karakter en tradities. Kretenzers zijn over het algemeen warm en vriendelijk. Het is niet ongebruikelijk dat een bezoeker wordt uitgenodigd voor een kopje koffie of zelfs een maaltijd met de lokale bevolking in de landelijke dorpen van het eiland Kreta. Er zijn geen specifieke regels op het eiland als het gaat om het betonen van respect. Echter, bezoekers moeten passend gekleed zijn, vooral bij een bezoek aan religieuze monumenten en kerken. In sommige Kretenzische dorpen zijn lokale bewoners die pistolen dragen een normaal gezicht. Geen paniek, dit maakt deel uit van de lokale traditie in Kreta. Tijdens familiefeesten zoals bruiloften of doopfeesten is het heel gewoon om schoten af te vuren. Net als de rest van Griekenland houdt het eiland Kreta van zijn traditionele gebruiken. Het heeft zijn tradities, volksmuziek en dansen behouden. Een van de traditionele Kretenzische dansen is de pendozalis. Het is een ongelooflijke dans, vooral gedanst door mannen. In Chania wordt de syrtos nog steeds waargenomen. Syrtos is een dans waarbij mannen en vrouwen in een cirkel staan.

Griekse dansers in de haven van Rethymno

6. Heerlijk Eten

De traditionele Kretenzische keuken wordt beschouwd als een van de gezondste ter wereld. Kreta heeft een overvloed aan producten die een keuken hebben gecreëerd met een unieke smaak, authenticiteit en versheid. De Kretenzische voeding wordt tegenwoordig door de internationale wetenschappelijke gemeenschap erkend als het meest representatieve en kwalitatieve voorbeeld van het zogenaamde Mediterrane dieet. Een dieet dat gebaseerd is op groenten, fruit en granen gecombineerd met olijfolie. Bijna alle gerechten op Kreta gebruiken olijfolie. Sterker nog, de allereerste olijfoliepers werd ontdekt op Kreta, rond 1600 v.Chr. De meest populaire Griekse olijven zijn Kalamata-olijven. Een reis naar het eiland Kreta zou niet compleet zijn zonder het proeven van de traditionele gerechten. Een van de traditionele gerechten van Kreta is Moussaka. Moussaka is een heerlijk gerecht verkrijgbaar in zowel vlees- als vegetarische opties. Het wordt gebakken met lagen aardappel, aubergine en gehakt lamsvlees, bedekt met een dikke laag bechamelsaus. Een andere populaire snack is Dakos of Isadakos. Dakos is een heerlijk voorgerecht gemaakt van twee keer gebakken gerstebrood, bestreken met extra vierge olijfolie en bedekt met tomaten en witte kaas. Om het af te maken, wordt er een snufje oregano aan toegevoegd. Een must-try Kretenzische drank completeert een gastronomische reis naar Kreta. Raki, bekend als Tsikoudia in sommige delen van Kreta, is een Kretenzische brandewijn gemaakt van de schillen en pitten nadat druiven zijn gebruikt om wijn te maken. Raki wordt geserveerd in kleine borrelglaasjes met een olijf. Het is veel te vinden in de tavernes, restaurants en bars van Kreta. Om de tradities van Kreta volledig te begrijpen en te waarderen, moet men zeker de 11 Beroemde gerechten om te proberen in Kreta overwegen.

Kretenzische Dakos is een onderdeel van het beroemde Kretenzische dieet

7. Dorpen

Dorpen op Kreta bieden bezoekers de mogelijkheid om de authentieke kant van het eiland te ervaren en te ontdekken. Wandelingen maken in prachtige kloven, indrukwekkende bergen beklimmen, zwemmen in turquoise wateren en duizend foto's nemen van de majestueuze landschappen van Kreta. Er zijn verschillende mooie dorpen op Kreta, waaronder het dorp Archanes. Archanes is een charmant dorp in de prefectuur Heraklion, op slechts enkele minuten afstand van een weelderig bos. Het volgende dorp op de lijst is Chora Sfakion, op 90 minuten rijden met de auto vanaf Chania. Het dorp Chora Sfakion biedt onvergetelijke uitzichten, rijke valleien en een uitzicht op de Libische Zee. De Sfakiërs staan bekend om hun vriendelijke houding. Een ander van de beste kustdorpen op Kreta is Sissi. Gelegen langs de E75, op 45 km ten oosten van de hoofdstad Heraklion. Het beste deel van Sissi is de prachtige waterkant en de idyllische kleine natuurlijke haven die het levensader is van het dorp. Sissi staat bekend om het bieden van een aantal van de meest verse en smaakvolle vis en zeevruchten in de Middellandse Zee.

Sissi is een van de beste badplaatsen op Kreta

8. Bezienswaardigheden

Kreta heeft verschillende beroemde bezienswaardigheden die gemakkelijk herkenbaar zijn. Een herkenningspunt is een kenmerk van een stad of landschap dat zelfs van veraf gemakkelijk te herkennen is. De berg Ida is een beroemd herkenningspunt op Kreta. Het is de hoogste berg op Kreta en wordt vaak de "Berg van de Godin" genoemd. Een andere prominente bezienswaardigheid op Kreta is het Paleis van Knossos. Het werd gebouwd aan het begin van de Minoïsche periode en diende als religieuze ceremoniële plaats. Het paleis is gebouwd met uitgehouwen structuren en ontworpen met kleurrijke muurschilderingen. Het Spinalonga-kasteel behoort tot de meest historische locaties en herkenningspunten op Kreta. Het is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het staat bekend om zijn kiezelstranden en heldere wateren. Het Archeologisch Museum van Heraklion is ook een beroemde bezienswaardigheid op Kreta. Het is een van de oudste en meest belangrijke musea in Griekenland. Het Archeologisch Museum van Heraklion is gelegen in het stadscentrum en is ontworpen door architect Patroklos Karantinos. Het museum is trots op zijn Minoïsche collectie, die meesterwerken van Minoïsche kunst bevat.

9. Prachtige Uitzichten

Er is geen twijfel dat Kreta enkele van de mooiste schilderachtige uitzichten in Griekenland biedt. Van majestueuze bergen, prachtige kloven, prachtige stranden tot talloze schilderachtige uitzichten van het eiland. Over het algemeen is het hele eiland Kreta een lust voor het oog. De Samaria-kloof is een van de meest schilderachtige nationale parken in Europa. De Samaria-kloof strekt zich meer dan 16,09 kilometer uit naar het zuidelijke kustgebied. Het Samaria-kloof Nationaal Park in Kreta is sinds 1962 het nationale park van Griekenland. Het bevindt zich op het eiland Kreta, een beroemde toeristische attractie van het eiland en een Wereld Biosfeerreservaat. Het biedt veel wandelpaden voor toeristen en de lokale bevolking. Het dorp Samaria ligt in de kloof. De Samaria-kloof is een van de favoriete plekken om te bezoeken voor toeristen in Kreta. Onder de schilderachtige uitzichten van Kreta bevindt zich Mount IDI of Mount Ida, de hoogste berg op het eiland Kreta. Het heeft een hoogte van 2.456 meter. Mount IDI is een natuurpark en is lid van het Global Geoparks Network van UNESCO. Mount IDI heeft de hoogste topografische prominentie van elke berg in Griekenland. Bovendien is Mount Ida op Kreta de hoogste top van het eiland en is het heilig voor de Godin Rhea. Bezoekers die van de Griekse mythologie houden, zullen genieten van een rondleiding op de beroemde Mount Ida. De schilderachtige uitzichten van Kreta omvatten ook het Rethymno-fort, bekend als Fortezza. Het is de citadel van de stad Rethymno op Kreta. Het is gelegen op een heuvel die de locatie was van de oude acropolis van Rithymna. Tussen de 10e en 13e eeuw bouwden de Byzantijnen een versterkte nederzetting ten oosten van de heuvel. Het werd Castrum Rethemi genoemd en had 2 vierkante torens en 2 poorten. Aan het begin van de 20e eeuw werden talrijke huizen binnen de citadel gebouwd. Deze huizen werden na de Tweede Wereldoorlog afgebroken en slechts enkele historische gebouwen blijven over.

Wandelpad naar de berg Ida - Psiloritisv

10. Kerken en Kloosters

Kreta heeft veel kerken, kapellen en heiligdommen die zich bevinden op bergtoppen, op pleinen, in grotten, aan zee of op privéplekken. Veel van deze kerken zijn uitgeroepen tot werelderfgoed. Volgens het rapport van het Algemeen Secretariaat van Religie zijn er van de 9.792 geregistreerde kerken 9.146 parochiekerken en 646 kloosters. Een van de opmerkelijke kloosters op Kreta is het klooster Moni Arkadiou, gelegen ten zuidoosten van Rethymnon, op het eiland Kreta. Het is een oosters-orthodox klooster. Het klooster Moni Arkadiou speelde een essentiële rol in de geschiedenis van de Kretenzische strijd tegen de Ottomaanse overheersing tijdens de Kretenzische opstand van 1866. Volgens de overlevering werd het klooster gesticht door een monnik genaamd Arcadius. De plek waar het klooster zich bevindt, werd in de oudheid voor het eerst ontwikkeld. Men moet het historische klooster bezoeken om de rijke geschiedenis van Kreta te begrijpen en hoe ze vochten voor hun onafhankelijkheid. Het klooster is gelegen op een rechthoekig, weelderig plateau aan de noordwestelijke zijde van de berg Ida in Kreta. Het juweel van Zuid-Kreta, het klooster Preveli. Het bestaat uit twee belangrijke gebouwencomplexen, het Benedenklooster van Sint Jan de Doper en het Achter (Piso) Klooster van Sint Jan de Theoloog, dat vandaag de dag nog in bedrijf is. De oudste datum die met het klooster wordt geassocieerd, is 1594, gegraveerd op de kloosterklok. Het klooster Preveli was een van de verschillende kerken en kloosters op Kreta die vielen toen de Turken Kreta bezetten in 1649. Het Achterste Preveli-klooster op Kreta ligt aan de voet van een berg met uitzicht op de blauwe Libische zee.

Klooster Arkadi

Wat is de beste stad om te wonen op Kreta?

Chania is de beste stad om te wonen op Kreta. Chania ligt aan de meest westelijke kant van Kreta. Het noordelijke deel van Chania is meer ontwikkeld en biedt luxe toeristische resorts en georganiseerde stranden. Hier bevinden zich de meest bekende badplaatsen. Enkele van deze prachtige stranden zijn Elafonissi, Balos en Falassarna. Het zuidelijke deel van Chania is meer afgelegen en traditioneel. Chania is een prachtige plek om te wonen en op vakantie te gaan. Het vertegenwoordigt het allerbeste van het eiland Kreta. Chania is verdeeld in de oude stad en de nieuwe stad. De oude stad omringt de haven en is meestal Venetiaans, met veel van de Turkse architectuur en stadsgezichten nog steeds zichtbaar in de straten. Wandelen in Chania is een waar genot.

Hoe koop je een woning in Kreta?

Het kopen van een woning in Kreta is over het algemeen ongecompliceerd. Het kopen van een woning is eenvoudig. Er zijn echter enkele dingen waar een koper rekening mee moet houden voordat hij begint. Bijna alle advocaten op Kreta spreken goed Engels. Zij zullen kopers zeker helpen bij het koopproces. Twee belangrijke factoren bepalen de kosten van het kopen van een woning: kosten en uitgaven. Onder kosten vallen registratiekosten, notariskosten, juridische kosten en meer. Onder uitgaven vallen belastingen, juridische en makelaarskosten. Het belangrijkste is dat er een opvallend verschil is tussen het kopen van een woning op Kreta en het kopen van een woning in het Verenigd Koninkrijk. Kopers moeten tot wel 15% extra betalen van de aankoopprijs.

In totaal bedragen alle kosten gemiddeld 12% - 15% van de totale verkoopprijs. Het kopen van een woning op Kreta voor €200.000 (ongeveer £140.000 of $215.190) kost de koper tot wel €30.000 aan kosten en uitgaven. Kopers betalen een aanbetaling van 10% en ondertekenen een voorlopige overeenkomst met de namen van de koper en verkoper, de titel, de prijs en eventuele voorwaarden van de verkoop. Dit wordt ondertekend in aanwezigheid van een notaris en de advocaten van beide partijen. Een advocaat voert vervolgens een zoekopdracht uit naar de woning en overlegt met de gemeente om de "getaxeerde waarde" vast te stellen (die meestal lager is dan de aankoopprijs) en, eenmaal gekocht, registreert de verkoop bij het kadaster. Kreta is een ideale plek om een woning te kopen, het biedt niet alleen prachtige uitzichten, maar sommige van zijn dorpen behoren tot de oude steden op Kreta.

Is onroerend goed duur in Kreta?

Nee, onroerend goed is niet zo duur op Kreta. Onroerend goed op Kreta is betaalbaarder in vergelijking met andere regio's in Griekenland. De neerwaartse trend beïnvloedde het onroerend goed in Kreta tot 2019. Na de pandemie begonnen de prijzen langzaam te stijgen. Echter, in vergelijking met de huidige kosten van woningen met de piekindicatoren in 2011, is de markt verre van beter geworden. De huidige huizenprijzen op het eiland Kreta, per vierkante meter, zijn afhankelijk van de locatie. In het stadscentrum is de mediane prijs €2000. Buiten het centrum is dat ongeveer €1524.

Wat zijn de voordelen van wonen op Kreta?

Hieronder staan de voordelen van wonen op Kreta opgesomd:

 • Ontspannen manier van leven: In vergelijking met het vasteland van Griekenland is de manier van leven op Kreta meer ontspannen. Kreta is een eiland dat het leven op zijn eigen tempo neemt.
 • Sterk gemeenschapsgevoel: Kreta heeft een sterk gemeenschapsgevoel. De meeste mensen op het eiland kennen elkaar. Mensen kennen elkaar in de gemeenschap.
 • Majestueuze landschappen en wandelingen: Kreta heeft talrijke prachtige landschappen. Het uitzicht is altijd mooi en aangenaam voor het oog.
 • Betere levenskwaliteit: De levenskwaliteit op Kreta is uitstekend. Kreta heeft alles wat nodig is om comfortabel te leven, ondanks het langzamere tempo.
 • Verse en gezonde voeding: Kretenzische gerechten worden altijd bereid met verse ingrediënten. Vers voedsel is overvloedig op het eiland. De Griekse keuken is beroemd om zijn eenvoudige gerechten, vis en lokaal geteelde producten.

Wat zijn de nadelen van wonen op Kreta?

Hieronder staan de nadelen van wonen op Kreta opgesomd:

 • Omgaan met bureaucratie: Een van de nadelen van wonen op Kreta is het omgaan met bureaucratie. Het dagelijkse leven op Kreta verloopt iets trager dan op andere plaatsen, vooral als het gaat om papierwerk. In de zomermaanden moet je er niet op rekenen dat alles tijdens de lunch wordt gedaan.
 • Lange lunchpauzes: Mensen nemen een lange lunchpauze als het midden van de dag erg heet is. Toeristen die tussen 12:00 en 14:00 uur naar winkels willen gaan, moeten van tevoren bellen om hun beschikbaarheid te controleren. Mensen moeten niet verbaasd zijn om gesloten winkels aan te treffen omdat de eigenaar een dutje doet. In de namiddag duren de activiteiten op Kreta tot ongeveer 21:00 uur vanwege de lange lunchpauze.
 • Zwerfdieren: Zwerfdieren zijn prominent aanwezig in de meeste gebieden van Kreta. Dieren zijn geen slecht gezicht. Echter, deze zwerfdieren lijden vaak honger. Bezoekers vinden deze aanblik een beetje verontrustend.

Hieronder vind je een afbeelding over de voordelen en nadelen van het wonen op Kreta.

Voor- en nadelen van wonen op Kreta

Kan je een auto huren om je te verplaatsen op Kreta?

Ja, je kunt een auto huren om je te verplaatsen op Kreta. Het eiland Kreta is het beste te verkennen met een gehuurde auto. Bezoekers kunnen sneller naar de topbestemmingen op Kreta reizen met een gehuurde auto. De kosten voor het huren van een auto op Kreta variëren afhankelijk van het aantal personen, de route, het type auto, de bestemming en de duur. De meeste autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een online boekingssysteem aan, zodat klanten gemakkelijk een auto kunnen reserveren via hun website. Volg eenvoudig het proces en boek direct een voertuig.

Ontdek Kreta met een Huurauto vanaf €49 per dag

Welke factoren moet je overwegen voordat je een auto huurt op Kreta?

Hier zijn de factoren om te overwegen voordat je een auto huurt op Kreta:

 • Verzekering: Autoverzekering is belangrijk, omdat het passagiers beschermt tegen de kosten van schade bij het huren van een auto. Autoverhuur op Kreta omvat een verzekering voor dekking bij aanrijdingsschade, en een creditcard van de bestuurder is vereist als garantie.
 • Leeftijd van de bestuurder: De wettelijke leeftijd om een huurauto te besturen op Kreta is 21 jaar. De bestuurder moet een geldig rijbewijs hebben en essentiële documenten zoals een identiteitskaart of paspoort.
 • Geslacht van de bestuurder: Zowel vrouwen als mannen mogen autorijden op Kreta. Zolang de bestuurder de wettelijke leeftijd van 21 jaar heeft, is het rijden met een huurauto toegestaan op Kreta, ongeacht het geslacht.
 • Type auto: Reizen met groepen of familieleden vereist een grotere auto. Autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een verscheidenheid aan auto's om uit te kiezen. Het is het beste om een kleinere auto te kiezen bij het rijden op Kreta. Sommige Griekse wegen zijn namelijk smal. Het type auto is een belangrijke factor in het kiezen van de juiste auto om te huren op Kreta.
 • Documenten die nodig zijn voor het huren van een auto: Een belangrijk document dat nodig is voor het huren van een voertuig is een geldig rijbewijs. Een creditcard of betaalpas kan ook worden gevraagd, evenals een paspoort of identiteitskaart.

Hoeveel kost een autoverhuur op Kreta?

Het eiland Kreta is het beste te verkennen met een gehuurde auto. Bezoekers kunnen sneller naar de topbestemmingen op Kreta reizen met een gehuurde auto. Auto huren Kreta varieert in prijs, afhankelijk van het aantal personen, de route, het type auto, de bestemming en de duur. De gemiddelde kosten van het huren van een auto op Kreta zijn ongeveer €30 tot €40 per dag. Een auto die een hele week wordt gehuurd, kost gemiddeld €250. Het huren van een voertuig voor het weekend kost ongeveer €78. De prijzen voor autoverhuur op Kreta verschillen per type auto. Autoverhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan auto's, afhankelijk van de wensen van de klant. De meeste autoverhuurbedrijven op Kreta bieden een online boekingssysteem aan, zodat klanten gemakkelijk een auto kunnen reserveren via hun website. Voordat je gebruik maakt van autoverhuur op Kreta, controleer en regel alle benodigde vereisten.

Hoeveel kost het om naar Loutro te gaan?

Loutro is een charmant vissersdorp aan de zuidkust van Kreta. Loutro ligt ongeveer 10 km ten westen van Chora Sfakion. Om Loutro te bereiken, moeten bezoekers eerst Chora Sfakion bereiken. Loutro bevindt zich in de regio Chania, in West-Kreta. Loutro ligt aan een goed beschermde natuurlijke haven, omgeven door het heldere water van de Libische Zee. De beste manier om in Chora Sfakion te komen is met de auto. Men moet naar de stad Vryses rijden en vervolgens naar het zuiden door het Askifou-plateau om vanaf de noordkust van Kreta naar Chora Sfakion te komen. De weg gaat verder, passeert de kloof van Imbros en daalt af naar de zee, en brengt bezoekers rechtstreeks naar Chora Sfakion. Er zijn veel autoverhuurbedrijven beschikbaar op Kreta, dus reizigers hebben veel opties om uit te kiezen. Een andere mogelijke optie is om Chora Sfakion te bereiken via het openbaar vervoer. Een busticket kost €8. Eenmaal in Chora Sfakion hebben bezoekers de mogelijkheid om naar Loutro te gaan met de boot of door te wandelen. De boottocht duurt ongeveer 20 minuten en het kaartje kost €6 per persoon. Een andere manier om Loutro te bereiken is te voet. Wandel langs de kust over het E4-pad. Auto's zijn niet toegestaan in het dorp, dus varen en wandelen zijn de enige opties.

Loutro is een afgelegen kustplaatsje in het zuidwesten van Kreta

Heeft Kreta goed weer?

Ja, Kreta heeft goed weer. Kreta staat bekend om zijn aangename en zonnige klimaat dat het hele jaar door duurt, met hete zomers en milde winters. Voor mensen die van de zon houden, is Kreta de perfecte plek om hun vakantie door te brengen. De warmste maanden op Kreta zijn van mei tot oktober. In deze periode is er de meeste zonneschijn en minste regenval. De maanden mei en juni staan garant voor aangenaam weer op Kreta. Tijdens deze maanden is de zee warmer, staan de bloemen nog in bloei en zijn er nog niet te veel mensenmassa's.

Is Kreta een goede plek om te wonen?

Ja, Kreta is een goede plek om te wonen. Er zijn talloze redenen waarom Kreta een goede plek is om te wonen. Naast de natuurlijke schoonheid biedt Kreta een goede levenskwaliteit. Met zijn relaxte levensstijl hebben mensen geen haast in hun dagelijks leven. Ze genieten elke dag van Kreta, waarderen het prachtige landschap, verse en gezonde voeding en de hechte gemeenschap. De manier van leven op Kreta is meer ontspannen in vergelijking met drukke stedelijke gebieden in Griekenland. Het is dan ook geen wonder dat toeristen het eiland vaak bezoeken om van de schoonheid te genieten. Zelfs de kosten van levensonderhoud zijn niet erg hoog en onroerend goed is betaalbaar. Niet te vergeten, de rijke cultuur en geschiedenis van Kreta dragen zeker bij aan de charme van het eiland. Bovendien zijn de Kretenzers vriendelijk en gastvrij. Kreta heeft een sterke gemeenschapszin.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis