Musea in Heraklion die u niet wilt missen

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 17 augustus 2022 en bijgewerkt op 15 september 2022
Heraklion Musea

Of u nu een geschiedenisfanaat bent, een liefhebber van mooie kunst, of misschien gewoon iemand die nieuwsgierig is naar het verleden, Heraklion zit boordevol musea die perfect zijn om uw interesses te bevredigen. Met dat gezegd, hier zijn de topmusea die u zeker moet bezoeken.

Archeologisch Museum van Heraklion

Het eerste museum dat u niet wilt missen is het Archeologisch Museum van Heraklion. Dit museum werd tussen 1935 en 1958 gebouwd door de beroemde Griekse architect Panagiotis Kalkos en ligt in het historische centrum van de stad.

Beeldhouwwerkcollectie Hellenistische-periode Heraklion Archeologisch Museum

Velen beschouwen het Archeologisch Museum van Heraklion als een van de beste musea voor oude kunst in Europa, niet alleen omdat er veel stukken te zien zijn, maar ook vanwege de indrukwekkende architectuur.

Het museum herbergt een buitengewone verzameling kunstvoorwerpen die meer dan 5.500 jaar oud zijn! Door deze plaats te bezoeken kunt u meer te weten komen over de sociale, culturele en economische elementen van het leven tijdens de prehistorische perioden. U kunt er zelfs fascinerende historische stukken uit de Minoïsche tijd ontdekken, zoals fresco's, vazen, en juwelen.

Lees ook: Parkeerplaatsen in Heraklion: Waar kunt u parkeren in Heraklion

Als u uw ervaring nog beter wilt maken, ga dan naar hun audiovisuele afdeling om te zien hoe sommige van de historische ontdekkingen er in hun bloeitijd uitzagen.

Het museum heeft 27 galerijen waar u verschillende voorwerpen en onderwerpen kunt bekijken, variërend van het Neolithicum tot de Late Romeinse periode, zodat u een breed historisch beeld krijgt van het verleden van de streek.

Minoal kleikoppen in het Archeologisch Museum van Heraklion

Het Heraklion Archeologisch Museum is zonder twijfel een van de beste dingen om te zien wanneer u in Heraklion bent, dus zorg ervoor dat u dit museum aan uw must-see lijst toevoegt!

 • Locatie: Xanthoudidou 2 Straat, Heraklion
 • Bedrijfstijden:
  > Winter: Maandag: 09.00 - 16.00 uur, dinsdag: 10.00 - 17.00 uur, wo t/m zo: 09.00 - 16.00 uur.
  > Zomer: Maandag: 8 AM - 8 PM, Dinsdag: 10 AM - 8 PM, Wo-Zon: 8 AM - 8 PM
 • Tickets:
  > Toegangsprijs vol tarief - €12
  > Toegangsprijs gereduceerd ticket - €6

Het schema van het museum kan veranderen, dus kijk voor de zekerheid op hun officiële website voor updates.

Lees ook: 5 Beste Hotels in Heraklion - Stadshotels

Van 1 april tot 31 oktober kunt u 3 dagen toegang krijgen tot zowel het Archeologisch Museum als de Knossos Archeologische Site door een speciaal ticketpakket te kopen voor €20. (één bezoek per site toegestaan binnen de tijdsspanne van 3 dagen).

De toegangsprijs voor de Knossos archeologische site is €15, dus u kunt nog meer besparen als u het speciale ticketpakket koopt.

Rocca a Mare Fortress (Koules)

Als u eens iets anders wilt dan uw gebruikelijke museumbezoek, kunt u op avontuur gaan in een klassiek fort.

Koules Venetiaans fort in Heraklion

Met name het fort van Koules is een plaats die een uitstekend uitzicht op de zee en de oude haven biedt, dat perfect is voor een foto-opname. Dit fort is in de 13e eeuw door de Venetianen gebouwd, om hun controle over de zeehaven van de stad te versterken.

Eeuwenlang werd dit gebruikt als een plaats om voedsel en voorraden voor het leger op te slaan en als beschermingsbasis tijdens zeestormen. De Venetiaanse bouwstijl van Koules is goed bewaard gebleven, zodat u zelfs nu nog kunt genieten van het middeleeuwse uiterlijk.

Binnen in het fort kunt u verschillende kunstvoorwerpen zien die behoorden tot het verzet van de Kretenzers en de Ottomaanse verovering tijdens de Kretenzische oorlog in 1645-1669. Oude kanonnen, wapens, en oude amforen zijn slechts enkele van de voorwerpen die in dit fort gevonden worden.

Lees ook: 8 Beste Restaurants in Heraklion - Kreta

U kunt ook hun scheepswrakkententoonstelling bezoeken, waar opmerkelijke onderwatervondsten te zien zijn die Jacques Custeau gedaan heeft op het nabijgelegen Dia-eiland.

 • Locatie: Venetiaanse haven, Heraklion
 • Bedrijfstijden: Ma-zo: 8 AM - 6 PM
  > De openingstijden van het fort kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen. Om er zeker van te zijn dat u geen ongemakken ondervindt, controleert u best hun officiële website voor bijgewerkte informatie
 • Tickets:
  > De toegangsprijs voor het fort bedraagt €4.

Lychnostatis Openluchtmuseum

Lychnostatis Openluchtmuseum is een museum in Hersonissos, op 24 km afstand van Heraklion. Het is een particuliere stichting die in juli 1992 is opgericht en zich concentreert op de collecties van oogarts Yiorgos Markakis.

De heer Yiorgos Markakis begon, samen met andere plaatselijke arbeiders, in 1986 met de bouw van het museum, dat uiteindelijk uitgroeide tot een van de meest favoriete plaatsen om op Kreta te bezoeken. Het museum werd aanvankelijk gemaakt met basiselementen zoals hout en steen, zonder enige machine, waardoor de plaats echt authentiek en uniek is.

Lychnostatis Museum

Tegenwoordig heeft het complex verschillende tentoonstellingen en openluchtruimten, waar u de rijke geschiedenis van Kreta kunt bekijken en ontdekken. U kunt meer te weten komen over het dagelijkse leven van de Kretenzers door een bezoek te brengen aan fijn gereconstrueerde zalen en werkplaatsen. Traditie, folklore en etnologisch erfgoed zijn er in overvloed op deze plaats, dus als u iets over de Griekse cultuur wilt leren, is dit een ideale plaats voor u.

Om het nog beter te maken, biedt het museum ook een audiogids aan, waarin de geschiedenis en de kenmerken van elk tentoongesteld stuk in het museum zeer gedetailleerd worden uitgelegd. Kinderen mogen ook de werktuigen aanraken die op het terrein gevonden worden, zolang hun familieleden hen maar vergezellen.

Lees ook: Kreta met Kinderen: Waarheen en Plezier maken

In het museum worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals traditionele dansvoorstellingen, theater en wijn- en honingproeverijen. Als u klaar bent met rondkijken, neem dan even de tijd om het strand te bekijken, dat toegankelijk is via de achteringang van het museum. Het strand is een ideale plaats om te zitten en te ontspannen met een schilderachtig uitzicht op de zee.

 • Locatie: Chersonissos, regio Heraklion
 • Bedrijfstijden: Maandag-zaterdag: 9 AM - 2 PM, Zondag - Gesloten
 • Tickets:
  > Prijs standaardkaartje: €6
  > Met audiogids: + €2 (bovenop de standaardprijs van het kaartje)
  Als u het museum een tweede keer bezoekt, is de toegang gratis.

Nikos Kazantzakis Museum

Als een van de meest vooraanstaande schrijvers van Griekenland, verdient Nikos Kazantzakis een plaats in de top van de bezienswaardigheden op Kreta. Om zijn talent te eren en eer te bewijzen aan zijn leven, heeft Heraklion een museum geopend dat uitsluitend gewijd is aan zijn verzameling en persoonlijke voorwerpen.

Nikos Kazantzakis Graf

Nikos Kazantzakis werd geboren op 8 april 1883, en hij stierf op 26 februari 1957 op 74-jarige leeftijd. Hij was een schrijver met talrijke opmerkelijke werken onder zijn riem, waaronder Zorba De Griek. Zijn werken worden nu in heel Europa erkend als meesterwerken.

Het Nikos Kazantzakis Museum vindt u in Heraklion en is een bekende plaats voor toeristen om te bezoeken. Binnen vindt u zijn persoonlijke voorwerpen, waaronder manuscripten, brieven, foto's, en artikelen die betrekking hebben op zijn dagelijks leven.

In het museum zijn ook enkele kunstwerken te zien die hij in zijn tijd in Duitsland gemaakt heeft, en veel tentoonstellingen waarin kostuums te zien zijn die gedragen werden door bekende acteurs die optraden in toneelstukken die door Kazantzakis zelf geschreven waren.

Lees ook: Alles wat u moet weten over de luchthaven van Heraklion

Bovendien is de plaats waar het museum staat een huis dat aan een familielid van Kazantzakis toebehoort. Het is een bewaard gebleven gebouw dat nog een vleugje van de aanwezigheid van de beroemde schrijver heeft. Bezoekers kunnen zijn gemoedelijkheid en charisma echt voelen, alleen al door een paar minuten binnen te zijn of door in het museum rond te lopen.

 • Locatie: Myrtia dorp, regio Heraklion
 • Bedrijfstijden:
  > Winter: Ma-vr: 10 AM - 3 PM, Zaterdag: Gesloten, Zondag: 10 AM - 3 PM
  > Zomer: Ma-Zon: 9 AM - 5 PM
 • Tickets:
  > Prijs standaardkaartje: €5

Als u ervoor kiest om het museum te bezoeken, profiteer dan van de reis en verken de mystieke Neraidospilios, ook bekend als de "grot van de feeën". De plaats ligt op slechts 5 kilometer van het dorp Myrtia, waar het museum gevestigd is.

Lees ook: Heraklion's nachts verkennen - de beste dingen om te doen

Natuurhistorisch Museum van Kreta

Als u van dieren en ecosystemen houdt, of misschien kinderen hebt die van deze onderwerpen houden, dan zal het Natuurhistorisch Museum van Kreta een must-visit in Heraklion zijn.

Natuurhistorisch Museum

Het museum toont een grote verscheidenheid aan diersoorten uit het Middellandse-Zeegebied, waaronder Kreta, maar ook heel Griekenland. U kunt er leren over hoe de dieren vroeger leefden en over de verschillen in hun voeding en gedrag.

U mag ook de tentoonstellingsafdeling van het Natuurhistorisch Museum niet missen, waar veel fossielen van inheemse soorten van Kreta te zien zijn, die u kunt bekijken. Enkele van de dieren die u tegen zult komen zijn beren, herten, en zelfs dinosaurussen.

Het museum heeft ook een aquarium, waar een groot aantal vissen en andere zeedieren die in de Egeïsche Zee voorkomen te zien zijn.

 • Locatie: Sofokli Venizelou Avenue, Heraklion
 • Bedrijfstijden:
  > ma-vr: 9 - 15 , za-zo: 10 - 18
 • Tickets:
  > Standaard toegangsprijs: €7,5
  > Gereduceerde toegangsprijs: €4,5

Lees ook: De beste musea in Rethymnon die u moet bezoeken

Museum voor Christelijke Kunst

Als u het 13e-eeuwse klooster van de H. Catharina van de Sinaï bezoekt, kunt u een glimp opvangen van een uniek museum met religieuze kunst. Het Museum voor Christelijke Kunst is een andere must-see in Heraklion.

Het museum heeft een prachtige verzameling religieuze voorwerpen uit Kretenzische kloosters. Bij uw bezoek zult u getuige zijn van schitterende stukken die dateren uit de tweede Byzantijnse tijd tot het einde van de Ottomaanse overheersing.

Houtsculpturen, fresco's, manuscripten, en zelfs metaalwerk zijn slechts enkele van de devotiestukken die u in dit museum kunt vinden. De grootste attractie zouden echter de werken zijn die gewijd zijn aan Angelos Akotantos, een Kretenzische hagiograaf uit de 15e eeuw.

 • Locatie: Karterou Street, vlak naast de Agios Minas Kathedraal, Heraklion
 • Bedrijfstijden:
  > ma-za: 9 AM - 5 PM
 • Tickets: Standaard ticketprijs: €4

Lees ook: Bars & Pubs in Heraklion waarvan u zeker zult genieten

Historisch Museum van Kreta

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1953, is het Historisch Museum van Kreta nog een van de best bewaarde attracties van Heraklion.

Historisch Museum van Heraklion

Het bevat kunstvoorwerpen en informatie over de cultuur, de tradities en de levenswijze van Kreta. Er is ook een opmerkelijke collectie antiquiteiten te zien die dateert van de Byzantijnse tijd tot de 20e eeuw.

Bovendien zijn er verzamelingen en kunst gewijd aan historische gebeurtenissen, zoals de veldslagen in de Tweede Wereldoorlog op Kreta, die u kunt bekijken. Als u meer van poëzie houdt, kunt u in het Historisch Museum ook stukken zien van bekende Kretenzische schrijvers als Kazantzakis en Elytis.

Het museum beschikt zelfs over uitstekende media-apparaten die het mogelijk maken om de geschiedenis op een zeer interactieve manier te leren kennen. Zoals u ziet, is een bezoek aan het Historisch Museum inderdaad een ervaring die u het gevoel geeft dat u door de tijd reist.

 • Locatie: Leof. Sofokli Venizelou 27, Iraklio 712 02
 • Bedrijfstijden: Maandag: 9 - 15, wo-vr: 9 - 15, za-zo: 11 - 16
 • Tickets: Standaard ticketprijs: €5. Het museum is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.
 • Elke eerste zondag van de maand is de toegang voor iedereen gratis.

Gemeentemuseum van de Slag op Kreta en het Nationaal Verzet

Het Stedelijk Museum van de Slag op Kreta en het Nationaal Verzet, dat in 1994 door het gemeentebestuur van Heraklion werd opgericht, is een bezoekje waard voor wie in oorlog geïnteresseerd is.

Dit museum dient als een gedenkteken voor de gebeurtenissen die tijdens WO II op Kreta plaatsvonden. De uitgebreide collectie kranten, documenten en foto's zal het verhaal van de tragische periode van het eiland uitbeelden.

Andere voorwerpen die u kunt verwachten zijn uniformen, wapentuig, en documenten die een beeld geven van de verzetsbeweging in de tijd van de oorlog.

Het museum toont niet alleen een reeks materialen die aan het verleden gewijd zijn, maar streeft er ook naar de geschiedenis van Kreta onder de aandacht te brengen en te respecteren.

 • Locatie: Doukos Beaufort en I. Chatzidaki, Heraklion
 • Bedrijfstijden: Ma-zo: 8:30 - 15:00
 • Tickets: Prijs standaardkaartje: €4
 • ⚠ Volgens de officiële website van Heraklion zal het museum binnenkort naar een nieuwe locatie worden overgebracht, dus neem contact met hen op voordat u het bezoekt.

Museum voor Oude Griekse Technieken van Heraklion "Kostas Kotsanas"

Als laatste maar zeker niet de minste is het Museum van Oude Griekse Technologie van Heraklion "Kostas Kotsanas".

Hoewel het museum wat klein is in vergelijking met de andere op de lijst, biedt het een opmerkelijke verzameling wonderlijke tentoongestelde voorwerpen die de technologische vooruitgang van de oude Griekse maatschappij laten zien.

Museum van Oude Griekse Technologie van Heraklion

Als u van machines, technologie en techniek houdt, dan is dit museum iets voor u. U vindt er enkele van de fantastische apparaten en werktuigen die de vroege Grieken gebruikten om metalen materialen te bewerken en alledaagse problemen op te lossen. U kunt zelfs enkele van deze werktuigen uitproberen, zodat u een natuurlijk gevoel krijgt van hoe het is om in het oude Griekenland te zijn.

Bovendien kunt u het museum behalve in Heraklion ook op verschillende plaatsen in Griekenland vinden, waaronder Op het oude Olympia, Athene, en Katakolo.

 • Locatie: 18 Epimenidou Street, Heraklion
 • Bedrijfstijden: Ma-Zon: 10 - 18
 • Tickets: De standaard ticketprijs is €5
 • De toegang is elke eerste zondag van de maand gratis voor iedereen.
  > Als u een interactieve rondleiding wilt doen, zijn de kosten €10 per persoon, met een minimum groepsgrootte van 4 personen. Dit is een uitstekende optie als u met vrienden en familie op bezoek bent.

Zoals u ziet zijn er heel wat leuke musea die u in Heraklion kunt bezoeken. Of u nu van geschiedenis en cultuur, kunst en geschriften, oorlog en wapentuig, of technologie en techniek houdt, er is altijd wel een museum dat op u wacht om te verkennen en te ontdekken.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis