De weg vinden op Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 8 september 2018 en bijgewerkt op 30 juli 2022

De wegen zijn een beetje smaller in de landelijke gebieden, en bewegwijzering bestaat bijna niet, dus je weet dat je een echt avontuur beleeft.

Autohuur op Kreta

Dat is prima, de ervaren reizigers onder ons zouden het niet anders willen en kijken er zelfs stiekem naar uit om van de paden af te raken.

Huurautoʹs op Kreta

Het is echt de moeite waard om een voertuig te hebben om op Kreta rond te reizen om te genieten van tochten en ontdekkingen. Het eiland is 260 bij 60 km, dus het is een groot eiland.

Auto huren op Kreta vanaf €8/dag

Een auto huren op Kreta kan duurder zijn dan in andere Europese landen. De lokale bedrijven bieden betere tarieven dan multinationals. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij uw vlotte reis.

Taxi’s op Kreta

Rondrijden op Kreta met taxi’s

Taxichauffeurs op Kreta zijn marginaal beter dan in sommige delen van de wereld, maar er wordt wel aangeraden om jezelf te beschermen tegen overladen door het behoorlijke tarief te kennen voor de reis die je nodig hebt en hierover voorafgaand aan de reis tot overeenstemming komt. De meeste Kretenzische taxichauffeurs zijn handig genoeg om te weten dat u door deze methode te gebruiken een bewuste klant bent en niet van plan bent om vandaag opgelicht te worden.

Over het algemeen, als u twijfelt over taxitarieven, kun je bij de informatiebalie van de luchthaven vragen naar de redelijke prijs naar uw bestemming, of beter nog, ontdek het vooraf door een betrouwbare en actuele gids te verkrijgen.

Controleer prijzen en boek een taxi op Kreta

Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende ritten en hun geschatte waarde. Als je veel bagage hebt, verwacht dan iets meer te betalen. Fooien zijn ook gebruikelijk. Voor reizen binnen steden, verwacht niet meer te betalen dan € 2 - € 5.

Taxi’s op Kreta

Geschatte prijzen van lokale taxiʹs

  • Heraklion luchthaven naar Heraklion € 12
  • Heraklion stad naar Agia Pelagia €32
  • Heraklion stad naar Chersonissos €32
  • Heraklion stad naar Agios Nikolaos €62
  • Heraklion stad naar Chania €132
  • Heraklion stad naar Rethymnon €79
  • Chania luchthaven naar Chania €28
  • Chania luchthaven naar Agia Marina €40
  • Chania luchthaven naar Almyrida €50

Overschrijvingen

Voor die belangrijke eerste dag is een taxirit van het hotel naar je dorp, hotel of appartement een uitstekende manier om je Kretenzische verblijf te beginnen. U kunt online een taxi boeken die na uw vlucht uw bagage in de auto legt en u veilig naar uw bestemming brengt. Over het algemeen is deze vooraf geboekte service duurder dan de lokale taxi die u op de rand van de weg zou aantreffen, maar wij vinden het de moeite waard voor uw gemoedsrust.

Als u op reis bent als een familie of een grote groep, hebt u mogelijk een vooraf geboekte overschrijving nodig. U kunt ook van tevoren uw taxi of pendeldienst van huis naar uw luchthaven van vertrek reserveren. Dit kan allemaal online worden geregeld voor die extra gemoedsrust.

Klik hier voor de vooraf geboekte taxi en shuttlebus transfers in Kreta

Regionale busdiensten op Kreta

De weg vinden op Kreta met de busdiensten:

De uitzonderlijke, schone, betrouwbare en betaalbare regionale busdiensten op Kreta worden gerund door regionale collectieven die bekend staan als KTEL.

Busstations - De meeste busstations zijn vrij eenvoudig en centraal in elke stad, behalve Heraklion, dat twee regionale busstations heeft voor KTEL-bussen. Er zijn bagageopslag, comfortabele zitgelegenheid, cafés en een Engelssprekende klantenservice.
Meer over KTEL-busdiensten voor Chania en Rethymnon hier ...

Heraklion Busstations A en B

Heraklion Busstations: Het station bij de haven, tussen de oude haven, de nieuwe haven en de stad, wordt Busstation A genoemd en bussen vertrekken vanaf hier voor bestemmingen langs de noordkust van Kreta, inclusief het westen naar Rethymnon en Chania, en het oosten naar Agios Nikolaos in Lassithi.

Busstation op Kreta

Het station gelegen aan de rand van de stad bij Chanioporta (naast de steunwanden) wordt busstation B genoemd en bussen vertrekken vanaf hier naar bestemmingen in het zuiden in de prefectuur Heraklion, zoals Mires en Matala en tussenliggende steden. Vanaf hier kunt u ook bussen naar Anogia, Gortys en Festos nemen.

Ons beste advies is om een taxi te nemen als je naar busstation B moet gaan, vooral als het je eerste reis is, vanuit Heraklion, kost het slechts € 2-3 en bespaar je een lange wandeling of een rondje stadsbus.

Stadsbusdiensten

Stadsbussen in Heraklion

Zie website: astiko-irakleiou.gr

Om deze bussen te pakken, moet je een kaartje kopen bij een kiosk of periptero voordat je aan boord gaat. Prijzen zijn € 1,10 of € 1,50 en € 5,00 voor een dag.

  • Er zijn veel handige haltes om deze bussen te bereiken.
  • Neem een stadsbus vanaf de luchthaven van Heraklion naar Busstation A "No. 15 Airport - Foinikia".
  • Vlak bij de Liondaria op 25 August St, vlakbij het El Greco-park. Vanaf hier kunt u de bus "No.2 Knossos" nemen.
  • Buiten het Capsis Astoria Hotel op de grote centrale Plateia Eleftherios Venizelos kunt u de bus "No.2 Knossos" pakken

Stadsbussen in Chania

Zie website: chaniabus.gr

Prijzen zijn tussen € 1,10 tot € 2,00 en kunnen worden gekocht bij een kiosk of in de bus. Neem deze bussen langs de kust naar de stranden in het westen van Chania, zoals Kalamaki en Agia Marina.

Veerboten op Kreta

Per ferry op Kreta:
Minoan Lines, Anek Lines, Lane Lines en andere grote Griekse veerbootmaatschappijen hebben routes met meerdere tussenstops op Kreta.

Veerboten op Kreta

Er zijn ook veel kleinere veerdiensten, vooral aan de zuidkust, die handig zijn om op Kreta rond te reizen voor dagtochten of om de prachtige, ontoegankelijke kleine kustdorpen van Kreta te verkennen.

Als u met de veerboot op Kreta reist, denk er dan aan dat de zee het laatste woord heeft over alle vertrekken van de veerboten en boten en dat geplande vertrekken vanwege de weersomstandigheden kunnen worden geannuleerd.

Vanuit het kleine stadje Sfakia (ook bekend als Chora Sfakion) in het zuiden van de prefectuur Chania, vertrekken veerboten naar de prachtige kustdorpen Loutro, Agia Roumeli, Sougia en Paleochora en het strand van Elafonisi. Sfakia is met de bus bereikbaar vanuit Chania.

Chora Sfakion Hafen Kreta

Anendyk Maritime S.A. beheert drie veerboten aan de zuidkust van Chania en boekingen zijn over het algemeen niet verplicht, maar voor groepen of in het zeer drukke seizoen is het veilig om uw kaartje van te voren te kopen, wat u kunt doen bij de loketten in Agia Roumeli, Loutro en Sfakia.

Boekingen kunnen ook telefonisch of per e-mail worden gedaan. Tickets zijn tussen de € 6 - € 24 met kortingen voor kinderen en gepensioneerden. Per ferry naar Kreta reizen is vrij eenvoudig aan de zuidkust.

Vervoer naar en van het eiland Gavdos met de veerboot

Dit fascinerende eiland is tegenwoordig het meest zuidelijke punt van Europa en is in het drukke seizoen bereikbaar met veerboten. Vergeet niet dat in de winter de diensten sterk zullen worden verminderd, en volgens de wet mogen vissers u niet meenemen. Zich verplaatsen op Kreta is niet zo gemakkelijk in het winterseizoen. Veerboten reizen tussen het eiland en Paleohora, Sougia en Sfakia.

Vervoer van en naar Agia Roumeli met de veerboot

Dit kleine dorp ligt aan de zuidkust van Kreta, vlak bij de Samariakloof. Veel bezoekers lopen vanaf de top van de kloof bij Omalos en maken hun wandeling af op Agia Roumeli, aan het strand. Velen willen in één dag naar Chania of Rethymnon terugkeren. Om terug te keren, neemt u de veerboot naar het oosten naar Loutro & Sfakia of naar het westen naar Sougia en Paleohora en neemt u een lokale bus terug naar Chania of Rethymnon, of ontspannen en een tijdje blijven in de ontspannen zuidkust van Kreta.

Vervoer naar en van Loutro met de veerboot

Dit witgekalkte dorp ligt op 15 minuten met de veerboot van Sfakia, aan de zuidkust van Kreta. Zijn charme is dat het alleen te voet of met de boot te bereiken is. Veerboten steken in het drukke seizoen regelmatig tussen de Sfakia en Paleohora over. Taxiboten kunnen u ook van Sfakia naar Loutro brengen.

Van en naar Sougia reizen met de veerboot

Het is mogelijk om de bus te nemen tussen Chania en Sougia, en vanuit het noorden de prachtige Agia Irini-kloof te lopen, en veerboten passeren hier naar zowel Paleohora in het westen als naar Agia Roumeli, Loutro en Sfakia in het oosten. Veerboten vertrekken ook minder vaak van Sougia naar het eiland Gavdos.

Van en naar Paleohora reizen met de veerboot

Het is mogelijk om Paleohora te bereiken met de bus, maar als je het wilt meenemen in je ferry-hoppen aan de zuidkust, is het een geweldig idee. Veerverbindingen zijn beschikbaar vanaf Sfakia, Loutro, Agia Roumeli, Sougia en het eiland Gavdos.

Vervoer naar en van Elafonisi per boot

In het drukke seizoen rijden dagelijks boten tussen Paleohora en Elafonisi.

Vervoer naar en van het eiland Chrissi per boot

Vanuit het zuidelijke kustplaatsje Ierapetra in het oosten van Kreta vertrekken boten naar het eiland Chrissi, ook wel het ezelseiland genoemd, 12 km naar het zuiden. Bekend om zijn witte zand en delen van dennen en cyprus, is dit onbewoonde eiland een beschermd gebied en je kunt het alleen gedurende de dag bezoeken. Er gaan boten naartoe voor een dagbezoek en de tavernaʹs zijn geopend in het hoogseizoen. Private boat charters zijn ook beschikbaar.

Per boot van en naar het eiland Spinalonga reizen

Vanuit zowel Agios Nikolaos als Elounda varen boten dagtochten naar Spinalonga om de ruïnes en de ex-leprakolonie te verkennen. Deze cruises nemen het uitzicht op de prachtige baai van Mirabello op.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis