Alles wat u moet weten over het klooster Agia Triada Tzagaroli

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 januari 2022 en bijgewerkt op 28 juni 2023.
Agia Triada Tsagkarolon Klooster - Heilige Drievuldigheid

Het fascinerende Byzantijnse klooster van de Heilige Drievuldigheid is bekend als Tzagaroli naar de twee broers die het in de 17e eeuw bouwden, behorend tot een Venetiaanse familie met de naam Zangaroli. Het klooster is prachtig gelegen op de hellingen van het schiereiland Akrotiri, op slechts enkele kilometers van de stad Chania in het westen van Kreta.

Het klooster van Agia Triada wordt beschouwd als een van de mooiste van Kreta en bewaart een rijk cultureel en religieus erfgoed in zijn kleine museum. Het behoort zeker tot de interessantste bezienswaardigheden van het eiland. Gebouwd bovenop een oudere kerk, produceren de monniken, naast de prachtige ligging en de schatten die er te vinden zijn, ook heerlijke wijn en olijfolie die u kunt kopen. Deze gids laat u alles zien wat u moet weten voordat u het Agia Triada Tzagaroli klooster op Kreta bezoekt!

Waar is het klooster van Agia Triada Tzagaroli

Het klooster van Agia Triada ligt op het charmante schiereiland Akrotiri, ongeveer 15 km ten noordoosten van de stad Chania en heel dicht bij de internationale luchthaven van Chania. Het klooster is in een paar minuten te bereiken vanuit de stad en er zijn tal van andere geweldige attracties in de omgeving, waaronder prachtige stranden. De afstand naar de hoofdstad Heraklion is 150 km en u kunt zeker een auto huren naar het Agia Triada Tzagaroli-klooster. Het is omgeven door olijfbomen en wijngaarden, met een paar dorpjes rond het prachtige schiereiland.

Agia Triada Klooster in Chania

Hoe kom ik bij het klooster van Agia Triada Tzagaroli

Met de auto naar het klooster van Agia Triada Tzagaroli

U kunt het klooster van Agia Triada Tzagaroli gemakkelijk bereiken met een auto huren in Chania. Het is veruit de beste optie om dit fascinerende klooster te bezoeken en de rit vanuit Chania duurt slechts een paar minuten.

Als u aankomt op de luchthaven van Heraklion, die op ongeveer 150 km van het klooster ligt, rijdt u, afhankelijk van het verkeer, ongeveer 2 uur langs de noordelijke kustweg. Toch is de rit uiterst aangenaam en u passeert Rethymno en onderweg langs schitterende stranden.

Bereikbaarheid van het klooster Agia Triada Tzagaroli met de bus

Er gaan geen bussen rechtstreeks naar het klooster, maar u kunt wel een van de vele bussen nemen tussen Heraklion en Chania, terwijl u in Chania een bus kunt zoeken naar een van de dorpen op enkele kilometers van het klooster of u kunt een taxi nemen voor de rest van de reis. Het is veel gemakkelijker om het klooster van Agia Triada met de auto te bezoeken.

De leukste dingen om te doen in het klooster van Agia Triada Tzagaroli

Het klooster van Agia Triada Tzagaroli wordt beschouwd als het beroemdste en een van de mooiste kloosters van het eiland. Het werd aan het begin van de 17e eeuw gebouwd door de broers Lavrentios en Ieremias van de Venetiaanse familie Tzagarolos.

Agia Triada Tsagkarolon Chania Kreta

Daarvoor stond er op deze plaats een oudere en kleinere kerk, maar het complex dat er nu staat is werkelijk schitterend. De schitterende architectuur van het klooster is een mengeling van stijlen, waarbij de kerk van Agia Triada midden op een betoverende binnenplaats staat, met verschillende gebouwen rondom weelderige vegetatie. Het bevat weinig van zijn oorspronkelijke versieringen, aangezien het klooster tijdens de Griekse Revolutie werd verlaten en veel schatten door de Turken werden vernietigd.

Niettemin is de Venetiaanse stijl van de kerk en haar majestueuze silhouet indrukwekkend. Rond de kerk staan enkele oude gebouwen die een bezoek waard zijn, zoals de oude school en bibliotheek, de monnikencellen, de wijnkelder of de olijfoliepers. Er is ook een fascinerend museum dat een collectie van uiterst zeldzame en waardevolle artefacten presenteert, waaronder iconen en houtsnijwerk.

Het klooster van Agia Triada Tzagaroli is een van de meest gewaardeerde religieuze bestemmingen op Kreta. Het biedt een onvergetelijke spirituele ervaring, maar u kunt er ook de prachtige architectuur bewonderen. Er is ook een winkel waar u heerlijke wijn en olijfolie kunt proeven en kopen die door de monniken van het klooster worden geproduceerd.

Bezoek het klooster van Katholiko

Slechts een paar kilometer ten noorden van het Agia Triada, ligt een ander verbazingwekkend klooster dat een bezoek waard is. Het staat bekend als het Katholiko klooster, in een dramatisch landschap, hoog gelegen in de Avlaki kloof en slechts een paar stappen verwijderd van de rotsachtige zeekust van het Akrotiri schiereiland. Als u de route start vanuit Agia Triada, kunt u Katholiko snel bereiken, maar u komt ook langs andere mooie bezienswaardigheden, waaronder het Gouverneto-klooster, met zijn vestingarchitectuur, de oude grotkerk van Sint-Antonius en de grot van Arkoudospilios.

Katholiko Klooster Kreta

Het klooster van Katholiko dateert uit de 17e eeuw en werd gesticht door dezelfde Jeremiah Tzagarolo. Tot de hoogtepunten van het klooster behoren de spectaculaire stenen brug over de kloof, de verlaten cellen, de klokkentoren en de grot van Sint Jan de Kluizenaar.

Verken de andere bezienswaardigheden van het schiereiland Akrotiri

Het betoverende schiereiland Akrotiri ligt ten noordoosten van Chania en heeft naast de kloosters van Agia Triada en Katholiko nog vele andere bijzondere bezienswaardigheden. Hoewel het vooral rotsachtig is, zijn er een paar stranden die kunnen worden bezocht rond de kust van het schiereiland, waaronder die van Agios Onoufrios, Kalathas, Tersanas, Pachia Ammos, Chrissi Akti, Marathi en Loutraki. De meeste zijn vrij klein, maar de schoonheid van het landschap en het heldere turkooizen water maken ze zeer verleidelijk.

Kalathas Beach Chania

Naast de prachtige kloosters van Agia Triada, Katholiko en Gouverneto, zijn er vele oude kleine kerkjes verspreid over het schiereiland, wat het belang ervan door de geschiedenis heen laat zien. Even ten noorden van Chania kunt u ook stoppen bij de Venizelos Graven, gelegen in een klein charmant park dat een prachtig panorama over de stad biedt. Andere interessante bezienswaardigheden op het schiereiland Akrotiri zijn de kleine inham van Seitan Limania, de kloof van Diplohahalo, Lera Grot net buiten Stavros, en nog andere dingen die u kunt ontdekken door op verkenning te gaan.

Lees ook: De mooiste kloosters op Kreta

Seitan Limania Beach

Bezoek de stad Chania

Het pittoreske stadje Chania is de hoofdstad van West-Kreta en heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die een dagtocht waard zijn. De oude historische gebouwen met prachtige architectuur, de sfeervolle oude Venetiaanse haven met zijn promenade, de fascinerende maritieme en archeologische musea, de prachtige Venetiaanse zeeweringen, en vuurtoren, en vele andere bezienswaardigheden maken Chania echt adembenemend.

Haven van Chania

Waar te overnachten in de buurt van Agia Triada Tzagaroli klooster

Rondom het prachtige schiereiland Akrotiri zijn er tal van fantastische accommodatiemogelijkheden, van kleine privévilla's tot grotere hotels, waar u kunt proeven van de eindeloze gastvrijheid van Kreta.

De meeste liggen langs de westkust van het schiereiland, dicht bij de dorpen Stavros, Chorafakia of Kalathas, die elk ook prachtige stranden in de buurt hebben. U bent dus slechts een paar minuten verwijderd van het klooster en de grote stad Chania.

Divine Villas

Deze 8 stijlvolle villa's, gelegen aan de schitterende kust van het schiereiland Akrotiri net ten zuiden van het dorp Stavros, beschikken over ruime kamers, vier slaapkamers, keuken en eetkamer, evenals een privé zwembad en vele activiteiten.
☏ +44 694 580 3130
website

Zorbas Beach Villas

Dit hotelcomplex is perfect gelegen op de noordwestelijke punt van het schiereiland, net buiten het dorp Stavros. Het ligt zeer dicht bij verschillende betoverende stranden en het klooster van Agia Triada. Het biedt comfortabele accommodatie in prachtige appartementen en studio's, een eethoek, een buitenzwembad, een speeltuin en nog veel meer.
☏ +30 2821 039011
website

Aloni Suites

Het ligt te midden van olijfboomgaarden, op enkele minuten van de kust en het klooster, en biedt 16 ruime appartementen met twee of drie slaapkamers, evenals een keuken, woonkamer en badkamer, een gemeenschappelijk zwembad en andere activiteiten.
☏ +30 2821 039722
website

Lees ook: Het klooster van St. George Selinari: een vredig klooster in Oost-Kreta

Tsagarolon Klooster Kreta

Waar te eten in de buurt van Agia Triada Tzagaroli klooster

Taverne Almyriki

Deze uitstekende taverne, een van de meest gewaardeerde restaurants op het schiereiland Akrotiri, ligt in het dorp Stavros, dicht bij de prachtige stranden. Hier kunt u genieten van heerlijke traditionele gerechten, waaronder verse zeevruchten, in een zeer aangename ambiance.
☏ +30 2821 029489
website

Thanasis Tavern

Gelegen net buiten het dorp Stavros in een spectaculaire natuurlijke omgeving, biedt deze kleine taverne traditionele Griekse en mediterrane gerechten direct aan zee, met een eigen idyllisch privéstrand.
☏ +30 2821 039110
website

Irene Tavern

Dit kleine familiebedrijf, gelegen in het dorp Chorafakia, biedt uitzonderlijk lekkere gerechten gemaakt van verse ingrediënten in een gastvrije sfeer, die zeer goed wordt beoordeeld door haar gasten.
☏ +30 2821 039470
website

Beste tijd om het klooster van Agia Triada Tzagaroli te bezoeken

U kunt het prachtige klooster van Agia Triada Tzagaroli elk moment van het jaar bezoeken en het even fascinerend vinden. Om ten volle van de schoonheid van het eiland te genieten, moet u echter ook rekening houden met de beste tijd om naar het strand te gaan. Het eiland Kreta biedt de beste omstandigheden voor de meeste toeristische activiteiten in de maanden april-juni en september-oktober.

Heilige Drievuldigheid Klooster Kreta

Lees ook: Veerboten naar Kreta: Een complete gids voor de Griekse veerboten

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis