Alles wat u moet weten over Rodakino, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 februari 2022 en bijgewerkt op 25 mei 2023.
Rodakino, Kreta

Rodakino, Kreta, is een ongerept strand in een van Kreta's meest wilde en ongerepte regio's. Natuurliefhebbers vinden er veel afleiding en activiteiten in de buurt, zowel aan zee als in het bergachtige gebied van de streek.

Alles wat u moet weten over Rodakino, Kreta

Rodakino Strand

Waar ligt Rodakino?

Rodakino ligt in het zuidelijke deel van de regionale eenheid Rethymnon. Rethymnon is een fascinerend gebied van Kreta vol cultuur, geschiedenis, natuur, en avontuur. De zuidkust van Kreta, aan de Libische Zee, is beroemd om zijn uitstekende stranden en zijn dramatische terrein.

Hoe komt u in Rodakino, Kreta

Vanaf de internationale luchthaven Ioannis Daskalogiannis van Chania is Rodakino iets minder dan twee uur rijden. Vanaf de luchthaven Nikos Kazantzakis in Heraklion is het ook iets minder dan twee uur rijden. Welke luchthaven u ook kiest, u vindt een verhuurcentrum gunstig gelegen direct bij de luchthaven. Bekijk de prijzen voor autohuur in Heraklion en autohuur Chania airport met Rental Center Crete. Als u met de veerboot komt, staat er een auto voor u klaar in de haven, zodat u in een mum van tijd op weg kunt.

Heraklion Luchthaven

Hoewel het mogelijk is om Rodakino te bereiken met de openbare KTEL busdienst, is dit een zeer afgelegen plaats. Als u er toch met de bus wilt komen, kunt u de dienstregelingen hier vinden. Zoek naar bussen naar het nabijgelegen Chora Sfakion.

 Oude stenen brug in Rodakino

De geschiedenis van Rodakino

Dit is een van de wildste en meest afgelegen plaatsen van Kreta. Een bergachtig gebied dat samenvloeit met de Libische Zee, dit is het land van herders en vissers.

De mensen van zuidelijk Kreta rond Sfakia staan bekend om hun felle onafhankelijkheid van geest. Daarom bouwden de Venetianen, die het eiland veroverden, in de 14e eeuw een fort om de edelen en hun eigendommen te beschermen tegen zowel piraten als de plaatselijke bevolking.

Frangokastello

Wij kennen het kasteel als Frangokastello, maar dit was niet zijn officiële naam. De Venetianen probeerden het de naam Fortress of St. Nikitas te geven. Maar de naam die wij gebruiken komt van het werk "Franken" - de katholieke buitenlanders - dit was de naam die de plaatselijke bevolking aan het kasteel gaf - een inbreuk op hun onafhankelijkheid.

Sfakia bloeide zowel tijdens de Venetiaanse als de Ottomaanse bezetting, dankzij hun kleine vloot.

Chora Sfakion van Sfakia

Geologisch gezien is dit uitdagend terrein. Het terrein, bepaald door de Witte Bergen (Lefka Ori) en het ontembare karakter van de bevolking maakten van deze streek een centrum van verzet tegen de Venetianen, daarna de Ottomanen, en tenslotte tegen de Duitsers tijdens WO II.

U kunt in dit deel van Kreta mensen verwachten met een trots en nobel karakter, één van de voornaamste attracties van deze prachtige streek.

Wat te zien en te doen in Rodakino

Rodakino is een streek voor mensen die geïnteresseerd zijn in wandelen, in wilde natuur en ruig terrein. Er zijn prachtige ongerepte dorpjes om te verkennen en om de uitstekende plaatselijke keuken te proeven. Er zijn wereldberoemde wandeltochten, en er zijn mooie stranden en afgelegen baaien en haventjes.

Welkom op Kreta

Geniet van een strandvakantie - Schitterende stranden bij Rodakino

Over het algemeen is de zuidkust van Kreta de plaats waar u moet zijn voor indrukwekkende stranden. Het water van de Libische Zee is helderder en verfrissender dan de zee van de noordkust, omdat het er sneller dieper wordt. Het water is er ook onvergelijkbaar schoon. Er is minder toerisme in dit gebied, omdat het meer moeite kost om het te bereiken, en dus worden de reizigers die hier toch komen beloond met een ongewoon ongerepte en onbedorven natuurlijke omgeving en stranden die minder druk bezocht worden dan aan de noordkust.

Rodakino is verdeeld in Ano Rodakino - "Hoger Rodakino" - landinwaarts en boven de zeespiegel - en Kato Rodakino - "Lager Rodakino"- iets dichter bij de zee.

Koraka strand - Rodakino

Het strand beneden Rodakino heet Koraka - "kraaienstrand". Het is een fijn kiezelstrand dat zijn naam ontleent aan een rotsformatie aan één uiteinde van het strand, waarvan gezegd wordt dat hij op een kraai lijkt. Het strand is lang en voorzien van ligbedden en parasols, het water is er uitstekend, en er zijn eenvoudige taverna's en kamers vlak bij het strand - de perfecte plaats voor een zeer ontspannen vakantie.

Op minder dan een half uur rijden naar het oosten ligt het Plakias strand. Dit lange strand heeft ligstoelen en parasols, maar u kunt ook schaduw vinden onder de tamarisk bomen bij het strand. U vindt er ook voorzieningen voor watersport en nabijgelegen taverna's voor wat verfrissing. Aan de oostkant van het strand, Paligremnos genaamd, zijn er torenhoge kliffen, populair bij klimmers.

Damnoni strand bij Plakias

Nog 5 km rijden brengt u bij Damnoni Strand, evenzo georganiseerd, met fijn water. Als u wat meer privacy zoekt, verken dan het westelijke uiteinde van het strand, waar u misschien wat afgelegen baaien vindt.

Ten westen van Kato Rodakino brengt een ritje van 20 minuten u naar het strand van Frangokastello, een bekend zandstrand bij het Venetiaanse kasteel. Even ten westen van het Frangokastello strand ligt Vatalos, populair bij snorkelaars, en ten oosten van het kasteel liggen de grote zandduinen van "Orthi Ammos" - wat "Rechtopstaand zand" betekent!

Even voorbij Sfakia, en op ongeveer 45 minuten van Rodakino, ligt het Iligas strand. Aan de monding van de Kavi kloof, ligt een lang strand. Ten oosten van het hoofdstrand, en alleen bereikbaar per boot of door te zwemmen, liggen drie andere stranden, met daartussen zeegrotten.

Activiteiten rond Rodakino

Dit is zo'n opwindend terrein voor klimmers. Serieuze klimmers kunnen genieten van canyoning in de kloof van Rodakino, die soms wel 1,5 meter smal is. De uitdagende kloof is alleen toegankelijk met gebruik van canyoninguitrusting en is voor ervaren canyoners.

Samaria Gorge

Toegankelijk voor iedereen met een ongelooflijk uithoudingsvermogen en een stevig paar schoenen is de wereldberoemde Samaria-kloof. Om goed van de kloof te kunnen genieten, zult u aan het bovenste eind bij Xyloskalo naar binnen willen, op een hoogte van 1230 meter (georganiseerde bussen kunnen u van Sfakia naar het begin van de Samaria-kloof brengen). De 16 km lange tocht brengt u naar de stranden van Agia Roumeli. Onderweg door dit nationale park zult u genieten van 70 planten- en diersoorten die specifiek zijn voor Kreta, tussen de enorme biodiversiteit van in totaal meer dan 450 soorten. Het afwisselende terrein brengt u door weelderige bossen en voor wat drama zijn het einde van de kloof rotskliffen die soms maar 3 meter uit elkaar liggen.

Loutro

Boten brengen u van Agia Roumeli terug naar Sfakia, maar onderweg stoppen ze in Loutro. Loutro zelf is een wonder - een mooi en piepklein dorpje dat rond zijn ongerepte haven ligt. U kunt het alleen per boot bereiken.

Loutro

Wanneer de boot aanmeert, worden de voorraden met karren op wieltjes langs de waterkant vervoerd. Zonder auto's en luide muziek hoort u alleen de geluiden van de golven en geniet u van de ongerepte witte eilandarchitectuur. Neem wat versgevangen vis - de vissers zijn trots op hun vangst.

Culturele uitstapjes rond Rodakino

De dorpen Loutro en Sfakia zijn beide een verkenning waard voor wat inzicht in de traditionele cultuur. Het eten kan er uitstekend zijn, gericht op Kretenzische specialiteiten.

Spili Lion Fountain

De dorpen in het binnenland van de Rethymnon regionale eenheid zijn ook betoverend. Om de hitte van de grimmige stranden te verdrijven rijdt u slechts 40 minuten de bergen in naar het schaduwrijke Spili. Dit traditionele bergdorpje ligt in de schaduw van bomen en heeft de meest wonderlijke fontein. Koud, knisperend bergwater stroomt met ongelooflijke kracht uit de bek van 25 uitgehouwen stenen leeuwen. Spetter uzelf onder, vul een paar waterflessen met het zoete bergwater, en trakteer uzelf op wat rustieke plaatselijke keuken.

Geen reis naar de zuidkust van Rethymnon is compleet zonder een bezoek aan Frangokastello. Dit romantische 14e eeuwse Venetiaanse fort aan het strand ziet er uit als een droom. Nadat de Venetianen vertrokken waren, gebruikten de Kretenzers het in hun dappere streven naar vrijheid van de Ottomanen. Het is de plaats van een beroemde veldslag uit 1828, waarbij de Sfakioten gezelschap kregen van troepen uit Epirus. Plaatselijke overlevering, geschiedenis, en een meteorologisch verschijnsel verenigen zich elk jaar in mei, rond de tijd van de slag, wanneer de "Drossoulites" verschijnen, beelden van de dappere soldaten, die "De Mannen van Dauw" worden genoemd.

Bent u al op dit deel van Kreta geweest? Zo niet, dan hopen wij dat u veel plezier beleeft aan onze complete gids over Rodakino en de omgeving.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis