Het strand Psari Forada - Sidonia: Waar ligt het? Hoe kom je er en wat mag je zeker niet missen?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 januari 2023 en bijgewerkt op 16 juli 2023.
Psari Forada Kreta

Als je op zoek bent naar een strand dat je de juiste balans biedt tussen alle essentiële voorzieningen en een prachtig landschap, dan is het strand van Psari Forada een ideale optie. Psari Forada (ook wel het strand van Sidonia genoemd) is een populaire strandbestemming voor wie een flexibele reis vol activiteiten wenst. Het is voor zowel gezinnen als vriendengroepen een ideale vakantieplek, want er is hier voor elk wat wils.

Lees hieronder meer over het strand van Psari Forada, waar het ligt, wat je kunt verwachten en hoe je er kunt komen:

Waar ligt het strand Psari Forada?

Het strand Psari Forada ligt 88 kilometer ten zuiden van Heraklion en 58 kilometer ten westen van Agios Nikolaos. Het bevindt zich in het rustige vissersdorpje Sidonia op Kreta. Het strand is lang en zanderig en het wordt aan beide zijden door kapen beschermd tegen de harde wind.

Het strand Psari Forada

Waarom zou je het strand Psari Forada gaan bezoeken?

Psari Forada ligt vermoedelijk in de oude stad Sidonia. Het was ooit een dorp aan zee van vissers en boeren, die uit het nabijgelegen dorp Kalami kwamen. De milde temperatuur van de streek is ideaal voor het kweken van olijfbomen, subtropisch fruit zoals bijvoorbeeld bananen en zelfs groenten uit de volle grond. De laatste jaren heeft de Psari Forada een kleine toeristische ontwikkeling doorgemaakt en is momenteel een klassieke rustige omgeving, wat perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige vakantie.

Lees ook: Alles wat je moet weten over het strand van Tertsa

Het strand is vrij groot en ongetwijfeld indrukwekkend met dat donkergekleurde zand en diep blauw water. Het wordt in het westen omgeven door de heuvel van Sidonia en in het oosten door Kaap Theophilos. Het is ook overzichtelijk en er zijn voldoende ligstoelen en parasols. Verder zijn er verschillende verhuurruimtes en taverna's op loopafstand. Bij de kust staan verschillende tamarisken, die wat schaduw bieden tegen de zon. Het strand van Psari Forada is erg geschikt voor kinderen terwijl het rustige water uitermate geschikt is voor mensen, die graag willen zwemmen.

Wil je nog meer rust? Ga dan oostwaarts, langs Kaap Theophilos en de kleine vuurtoren, naar Thiofilo wat een prachtig afgelegen strand heeft. Naast Thiofilo ligt een grote rots, die door de plaatselijke bevolking Paroharako wordt genoemd. Je kunt er heerlijk zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water en genieten van een prachtig uitzicht op de vuurtoren. Het water in het gebied is relatief diep, dus zwemmen met kinderen moet echt onder toezicht gebeuren.

Lees ook: Bezoek de allerbeste stranden van Heraklion

Het strand Psari Forada

Hoe kom je bij het strand van Psari Forada?

Er zijn verschillende manieren om Psari Forada te bereiken. De beste en meest kosteneffectieve optie is echter een auto huren. Door je eigen voertuig te huren, kun je op je gemak en in je eigen tempo reizen. Ook kun je zo alle andere bezienswaardigheden in en rond Heraklion verkennen. Bovendien kun je, als je met een groep reist, gemakkelijk geld besparen door een auto te huren in Heraklion in plaats van taxi's of bussen te nemen om naar verschillende bestemmingen te reizen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Myrtos, Kreta

De rit van Heraklion naar Psari Forada duurt ongeveer 1 uur en 22 minuten. De reistijd kan echter worden beïnvloed door het tijdstip van de dag en de verkeersomstandigheden.

Het strand van Psari Forada

Lees ook: Koudoumas Strand: Waar is het? Wat is er te zien en hoe kom je er?

Aan de andere kant, als het huren van een auto niet mogelijk voor je is of als je liever niet rijdt, is je andere optie het nemen van een taxi vanuit Heraklion. Er zijn veel taxidiensten door het hele centrum van de stad, dus het moet geen probleem zijn om er een te vinden. Een rit naar het strand van Psari Forada kost ongeveer 68-70 euro.

Een andere optie is om de bus vanuit Heraklion te nemen. Er vertrekken regelmatig bussen naar Sydonia en het strand van Psari Forada. Je kunt niet alleen een bus in het busstation van Heraklion nemen, maar ook bij diverse bushaltes die verspreid over de stad te vinden zijn. De reistijd is ongeveer 2 uur en het kost ongeveer 15-17 euro per persoon.

Lees ook: Alles wat je over het strand van Listis moet weten

Het strand van Psari Forada

Lees ook: Kalamaki - een klein kustplaatsje ten zuiden van Heraklion

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis