Alles wat je moet weten over het strand van Tertsa

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 december 2022 en bijgewerkt op 10 augustus 2023.
Tertsa op Kreta - Griekenland

Het is geen geheim dat het eiland Kreta enkele van de mooiste en meest afgelegen stranden van Griekenland bezit. De natuurlijke schoonheid rondom deze plaatsen zullen je zeker versteld doen staan. Met het ruime aanbod aan voorzieningen kun je van een ontspannen dagje strand met je partner al snel een onvergetelijke ervaring maken.

Een plek, die zeker het vermelden waard is, is het afgelegen strand van Tertsa. Dit kiezelstrand is een favoriete plek voor de plaatselijke bevolking en zelfs voor toeristen, die eens van een ander strand willen genieten. Het hele strand is omgeven door zandkleurige kliffen met helder blauw water, waardoor het één van de meest natuurlijk ogende stranden is, die je ooit op Kreta zult vinden. Kom hieronder alles te weten over het strand van Tertsa:

Waar ligt het strand van Tertsa?

strand van Tertsa ligt in een klein plaatsje tussen Myrtos en Psari Forada, 91 kilometer ten zuiden van Heraklion en 54 kilometer ten zuidwesten van Agios Nikolaos. Het is ingebed in de groene vallei, die door de rivier Tsounas wordt omarmd.

Strand bij zonsondergang in Tertsa

Hoe bereik je het strand van Tertsa?

Met de auto naar het strand van Tertsa

Als je optimaal van je reis wilt genieten, is een bezoek aan het strand van Tertsa per huurauto de allerbeste optie. Met het huren van een auto kun je in absolute vrijheid en in je eigen tempo reizen. Bovendien kun je een coole auto uitzoeken, die bij jouw stijl en persoonlijkheid past.

Het vinden van een huurauto op het eiland Kreta is een fluitje van een cent, want veel autoverhuurbedrijven bieden lage prijzen en geweldige aanbiedingen. Je kunt een huurauto vinden in Heraklion, dat dicht bij het strand van Tertsa ligt. Zodra je je huurauto hebt, volg je de route: Heraklion - Knossos - Peza - Choudetsi - Arkalochori - Ano Viannos - Kato Symi - Tertsa.

De hele tocht duurt ongeveer één uur en 30 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Met de taxi naar het strand van Tertsa

Een andere manier om naar Tertsa te gaan is per taxi. Je kunt een ritje boeken zodra je het vliegveld van Heraklion verlaat, want daar zijn veel taxidiensten beschikbaar. De kosten zijn ongeveer 60-70 euro, afhankelijk van de reistijd en het verkeer.

Hoe kom je met de bus bij het strand van Tertsa?

Een andere mogelijkheid is om vanaf het centrale busstation van Heraklion een bus rechtstreeks naar Ano Viannos te nemen (er is namelijk geen rechtstreekse bus naar het strand van Tertsa). Zodra je uit de bus stapt, vraag je de chauffeur welke kant het op is naar Tertsa. Afhankelijk van het verkeer duurt de busrit ongeveer één à twee uur tot Ano Viannos. Van daaruit kun je een taxi nemen naar het strand van Tertsa.

De straatjes van het dorpje Tertsa op Kreta

Dingen om te doen op het strand van Tertsa

Wat je voorkeur en interesses ook zijn, je kunt op het strand van Tertsa genieten van een breed scala aan activiteiten. Hieronder staan er een paar:

Snorkelen

Als je graag tijd in de oceaan doorbrengt, is het strand van Tertsa de perfecte plek voor jou. Met kristalhelder water kun je tijdens het snorkelen gemakkelijk allerlei zeedieren bekijken, die hier leven. Van kleurrijke koralen tot verschillende vissoorten, je zult zeker allerlei zeedieren vinden als je snorkelt aan de kust van Tertsa.

Wandelen

Een deel van de charme waardoor het stand van Tertsa zo mooi is, zijn de steile kliffen die het omringen. Deze zandkleurige kliffen zijn perfect om te wandelen, vooral als je wilt genieten van geweldige uitzichten en tegelijkertijd in vorm wilt blijven.

Klifduiken

Een unieke activiteit op het strand van Tertsa is klifduiken. Als je die adrenalinekick zoekt, dan is dit een geweldige manier om de tijd door te komen. Het water is diep en helder, dus je zult je zeker vermaken tijdens het klifduiken.

Zonnebaden

Tenslotte is het strand van Tertsa een uitstekende plek om te zonnebaden. Je kunt alle noodzakelijke voorzieningen meenemen en een picknick voor op dit afgelegen strand bereiden. Na al dat zwemmen, klifduiken en verkennen onder water, ben je er zeker van dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt.

Zomers kijkje op Tertsa

Stranden in de buurt van Tertsa

Hoewel het strand van Tertsa een speciale plaats in de harten van de plaatselijke en de buitenlandse bezoekers inneemt, zijn er een aantal andere stranden in de buurt van Tertsa waar je zorgeloos van kunt genieten. Hier zijn er een paar:

Het strand van Ierapetra

Op slechts 11 kilometer afstand is dit strand perfect voor wie wil genieten van het beste van twee werelden: een natuurlijk landschap met veel voorzieningen, die kunnen wedijveren met sommige van de meer toeristische stranden op Kreta. Het ligt midden in Ierapetra, zodat je er gemakkelijk naar toe kunt na van het strand van Tertsa te hebben genoten.

Het strand van Myrtos

Op slechts 15 kilometer afstand is dit één van de beste stranden van Kreta en vaak de favoriete plek voor toeristen, die een mooie plek willen om op adem te komen na het verkennen van oude ruïnes of een wandeling in de bergen.

Het strand van Vourdolakos

Vourdolakos, ook wel Chlia genoemd, is een prachtig, afgelegen strand met ruw grijs zand dat zich uitstrekt naar het westen tot Sidonia en gevormd wordt achter de Paroharako rots. Hoewel dit strand niet echt veel wordt bezocht, is het ideaal voor wie één met de natuur wil zijn.

Waar kun je verblijven in de buurt van het strand van Tertsa

Het dorp Tertsa is relatief rustig, dus verwacht er slechts een handvol overnachtingsmogelijkheden. Er zijn echter wel meer keuzes in de nabijgelegen plaatsen Ierapetra en Mirtos. Hier zijn enkele aanbevelingen:

El Greco Boutique Hotel

Dit hotel ligt in Ierapetra en is een uitstekende keuze voor gezinnen, die van hun vakantie in de regio willen genieten. Het heeft een buitenzwembad, een restaurant, een bar en andere voorzieningen, zodat je niet ver hoeft te gaan als je plotseling zin hebt in een drankje of een hapje.

Adres: Michail Kothri 42, Ierapetra 722 00, Griekenland
Website: https://www.elgreco-ierapetra.gr/
Telefoonnummer: +30 2842 028471

Myrtos Mare Suites

Myrtos is voorzien van verschillende mooie accommodaties, maar één die er altijd uitspringt is de Myrtos Mare Suites. Dit charmante etablissement heeft architectuur in mediterrane stijl met uitstekende voorzieningen en een geweldig uitzicht op zee; perfect dus om van de buitenlucht te genieten.

Adres: Seaside Road, Mirtos 720 56, Griekenland
Website: https://www.myrtosmaresuites.gr/
Telefoonnummer: +30 2841 041591

Tylissos Beach Hotel

Een andere aanrader in Ierapetra is het Tylissos Beach Hotel. Dit hotel in Griekse stijl heeft veel voorzieningen te bieden, waaronder een buitenzwembad, spafaciliteiten, een restaurant en roomservice. Het heeft een ongelooflijk uitzicht op de zee, waardoor het een heerlijke plek is om met gezinnen en vrienden te verblijven.

Adres: Stadsstrand weg Ierapetra naar Sitia, Ierapetra 722 00, Griekenland
Website: https://www.tylissosbeach.com/
Telefoonnummer: +30 2842 080546

Het strand van Tertsa

Waar kun je eten als je in de buurt van het strand van Tertsa bent?

Hoewel je zelf je eten kunt koken in je accommodatie en kunt genieten van een ontspannen maaltijd, zijn er ook veel restaurants in en nabij Tertsa waar je de authentieke lokale keuken kunt proberen, gemaakt van verse ingrediënten afkomstig van omliggende boerderijen. Deze restaurants moet je zeker eens proberen:

Stefania Taverna Cafe

Er gaat niets boven het gevoel van eten direct aan zee en dat is precies wat je in dit restaurant kunt doen. Het beschikt over mediterrane gerechten, verse zeevruchten en een uitstekende verkoeling. Hun openlucht zithoek heeft een prachtig uitzicht op de zee, waardoor het perfect is voor degenen die zich willen ontspannen na een vermoeiende dag.

Adres: Tertsa, Kreta Griekenland
Website: https://www.facebook.com/tavernastefania.tertsa
Telefoonnummer: +30 697 801 8478

Lambros Taverna

Als je een fervent liefhebber van vlees bent, zal het proeven van de Griekse specialiteiten van deze taverna één van je beste beslissingen tot nu toe zijn. Het eten is uitstekend en de service is lovenswaardig, waardoor het een geweldige plek is om met je gezin of vrienden te ontspannen na een avontuurlijke dag op het strand van Tertsa.

Adres: Waterfront, Tertsa, Kreta 700 04 Griekenland
Website: http://www.tertsa.gr/
Telefoonnummer: +30 697 801 8478

Napoleon

Dit gezellige restaurant, gelegen in Ierapetra, is een uitstekende keuze voor liefhebbers van de authentieke Griekse keuken. Het is niet alleen stijlvol maar heeft ook fantastisch personeel en eten, waardoor het de moeite waard is om aan je lijstje van eetgelegenheden in de buurt van het strand van Tertsa toe te voegen.

Adres: 26 Stratigou Samouil, Ierapetra, Kreta 722 00 Griekenland
Website: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189418-d1883963-Reviews-Napoleon-Ierapetra_Lasithi_Prefecture_Crete.html
Telefoonnummer: +30 2842 022410

Lees ook: Bezoek de beste stranden van Heraklion

Tropische omgeving op het strand van Tertsa

Wat is de beste tijd om het strand van Tertsa te bezoeken?

De beste tijd om het strand van Tertsa te bezoeken, zijn de zomermaanden (juni-september) omdat de weersomstandigheden het dan vaak toelaten om te zwemmen en te zonnen. Je hebt dan een prachtig uitzicht op zee en heerlijke temperaturen. Maar als je de drukte wilt vermijden, is een bezoek in de lente of herfst een goed alternatief.

Lees ook: Alles wat je moet weten over het strand van Listis

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis