Het strand van Argilos (Xerokampos) - het natuurlijke kuurstrand met witte klei

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 18 januari 2023 en bijgewerkt op 15 maart 2023.
Het strand van Argilos Kreta

Met helder, blauw water, fijn zand en een paar rotsformaties is Argilos-strand een geweldige plek om de dag door te brengen. Het strand is niet te druk en biedt voldoende ruimte voor iedereen om van het water te genieten en te ontspannen. Bovendien is het gebied hier rijk aan witte klei, dus je kunt proberen een modderbad te nemen als je daar zin in hebt. Het is ideaal voor gezinnen en vooral veilig voor kinderen omdat het water hier rustig is en niet te diep.

Xerokampos is het dichtstbijzijnde dorp bij het strand van Argilos, aan de afgelegen zuidoostkust van Kreta war je van een rustige vakantie kunt genieten. Als je ooit in Xerokampos bent, moet er zeker een bezoekje aan het strand van Argilos op het programma staan.

Waar bevindt zich het strand van Argilos?

Argilos is een strand dat ten westen van Xerokampos te vinden is, aan de zuidoostelijke rand van Kreta. Bovendien is het strand afgelegen en er zijn geen voorzieningen op het strand te vinden. Bezoekers moeten dus zelf voor hun eten en drinken zorgen.

Waarom zou je het strand van Argilos moeten bezoeken?

Ondanks het feit dat hier geen faciliteiten zijn, is het strand van Argilos werkelijk perfect. Helder water, fijn zand en rotsformaties maken het tot één van de beste stranden van het eiland.

Het strand van Argilos - het natuurlijke strand op Kreta waar je met klei kunt kuren

Het strand van Argilos staat inderdaad bekend om zijn schoonheid, rustige omgeving en kristalheldere golven. Er is echter nog één kenmerk dat boven de rest uitsteekt: de natuurlijke klei-spa. Overal op het strand is klei te vinden en de mineralen in de klei schijnen goed voor de huid te zijn. Je kunt genieten van een ontspannend modderbad door wat van de klei uit het zand op te scheppen en het op je huid aan te brengen.

Overdag kun je je ontspannen op het zand of gaan zwemmen in het rustige water. Daarnaast zijn er tal van rotsen die grotten vormen die je kunt verkennen. Als je avontuurlijk bent aangelegd, kun je zelfs gaan duiken en het onderwaterleven in de omgeving verkennen.

Als zwemmen en luieren niet je ding is, zijn er ook nog andere activiteiten waarvan je kunt genieten op het strand van Argilos. Neem wel je eigen uitrusting mee, want op het strand zijn geen verhuurpunten.

Lees ook: Palekastro Kreta - verken de oostelijkste stad van Kreta

Het strand van Argilos - het natuurlijke kuuroord op Kreta

Hoe kom je bij het strand van Argilos?

Als je het meeste uit je reis wilt halen, is een auto huren verreweg de beste manier om het strand van Argilos te ontdekken. Op die manier kun je het gebied in je eigen tempo verkennen. Het is ook kosteneffectief als je met je gezin of vrienden reist omdat je dan niet extra voor vervoer hoeft te betalen.

Om een auto te huren, kun je online boeken of persoonlijk op het vliegveld van Heraklion een auto huren. Om bij het Argilos-strand te komen, moet je eerst naar Xerokampos. Als je van Heraklion Airport komt, kun je het beste doorrijden tot Pachia Ammos. Daar aangekomen ga je naar het zuiden van het eiland naar Ierapetra, dan verder naar Ziros en door naar Xerokampos. Wanneer je het dorp bereikt, volg je de borden naar het strand van Argilos.

Het strand van Argilos met helder en turquoise water en de witte klei

Andere vormen van vervoer om het strand van Argilos te bereiken, zijn via de bus en de taxi. Vanuit elke grote stad op Kreta kun je snel een taxi krijgen. Aan de andere kant zijn bussen wat moeilijker te vinden en er is geen openbaar vervoer dat je rechtstreeks naar Xerokampos of naar het strand van Argilos brengt. Je zult eerst een bus moeten nemen naar Ierapetra. Als je in Heraklion bent, kun je daarvoor naar het busstation van Heraklion gaan. Zodra je Ierapetra bereikt, neem je een andere bus naar Makrigialos. Daar kun je dan een taxi naar Argilos nemen.

Lees ook: Ontdek Kolokytha Strand in Elounda - Een afgelegen paradijs

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis