Alles wat u moet weten over Tris Ekklisies

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 8 september 2021 en bijgewerkt op 7 juli 2023.
Alles over Tris Ekklisies

Het eiland Kreta, dat van alle kanten omringd wordt door een prachtige warme zee, is de perfecte zomerbestemming als u op zoek bent naar een onvergetelijk uitje. Met zoveel idyllische kleine strandjes is er altijd wel een privéstrandje te vinden om van de Kretenzische zon en het turquoise water te genieten. Afgelegen aan de zuidkust van het eiland, heeft het kleine dorpje Tris Ekklisies een van de mooist denkbare stranden. Verscholen aan de monding van de indrukwekkende Gorges van Ambas, zijn het kleine dorp en zijn strand werkelijk schilderachtig, vooral wanneer men ze van bovenaf bewondert tijdens het rijden over de duizelingwekkende weg die langs de bergen naar beneden kronkelt vanuit het dorp Paranymfi.

Tris ekklisies Beach

Met zijn schilderachtige sfeer en volledige afzondering is Tris Ekklisies de perfecte romantische bestemming. Het dorp, dat Drie Kerken betekent, heeft drie kleine kerken en een paar accommodatiemogelijkheden voor degenen die langer in deze betoverende plaats willen blijven. Het strand van Tris Ekklisies is heel mooi, hoewel niet voorzien van ligbedden of parasols. Na de modernisering van de weg om het dorp te bereiken, zijn meer mensen het dorp gaan bezoeken, maar het blijft een echt uitje. Hier volgt de belangrijkste informatie over Tris Ekklisies en de omgeving.

Waar ligt Tris Ekklisies?

Het kleine dorp en het strand van Tris Ekklisies ligt aan de zuidkust van Kreta, ongeveer 60 kilometer van de hoofdstad Heraklion. Het is een vrij geïsoleerde bestemming, omgeven door bergen aan alle kanten en ongeveer 9 km van het dichtstbijzijnde dorp. U kunt een auto huren in Heraklion en naar Tris Ekklisies rijden, wat eigenlijk de enige andere keuze is dan georganiseerde rondreizen. Er zijn geen rechtstreekse bussen vanuit de hoofdstad naar deze bestemming.

Hoe kom je naar Tris Ekklisies Beach

De beste optie om Tris Ekklisies te bezoeken is met een huurauto vanuit Heraklion of de luchthaven. De hoofdstad ligt ongeveer 60 km ten noorden van het dorp en het duurt iets meer dan een uur om het te bereiken. De weg is vrij eenvoudig en loopt over het eiland naar het zuiden tot aan het dorp Paranymfi. Vanaf daar daalt de snelle weg abrupt de berg af in een opeenvolging van duizelingwekkende bochten. Er zijn enkele steile en smalle stukken, maar de rit is onvergetelijk en biedt van bovenaf een adembenemend uitzicht op het strand en het dorp Tris Ekklisies.

Weg naar Tris Ekklisies in Asterousia

Het huren van een auto op Kreta is ook altijd een keuze, omdat dit de vrijheid geeft om veel van de prachtige bezienswaardigheden in de buurt van elke bestemming te verkennen. Er zijn geen directe openbaar vervoer verbindingen naar het afgelegen dorp Tris Ekklisies.

De leukste dingen om te doen in Tris Ekklisies

Het betoverende Tris Ekklisies is fascinerend als je bedenkt dat het afgelegen ligt aan de ingang van een canyon en omgeven is door hoge bergen. Het kleine Tris Ekklisies strand is een van de belangrijkste hoogtepunten van het dorp en hoewel ongeorganiseerd, heeft het zand en kleine kiezels, terwijl het water werkelijk spectaculair is. Er zijn verschillende tavernes direct aan het strand, terwijl het dorp ook een supermarkt heeft die open is tijdens het toeristenseizoen. Ten oosten en westen van het dorp en op loopafstand, zijn er andere wilde stranden voor wie op zoek is naar een meer rustige sfeer.

Tris ekklisies strand met bloemen

De naam van het dorp komt van de drie kleine Byzantijnse kerken die er te bezichtigen zijn en die teruggaan tot de 14e eeuw. De kleine Gezegende Kerk van de Aankondiging ligt vlak bij het strand en de parkeerplaats. Ze staat op de plaats van een andere, oudere basiliek en men denkt dat op de plaats waar nu Tris Ekklisies staat, een oude nederzetting heeft gestaan. De andere twee kerken zijn moeilijker te vinden. De Kerk van de Transfiguratie bevindt zich direct bij de ingang en staat ook boven een oudere basiliek, met verschillende fresco's die ooit bedekt waren.

De kerk van Sint Joris ligt bij het strand achter enkele huizen en heeft ook fresco's aan de binnenkant en twee Romeinse zuilen aan de voorkant. Vanuit het dorp kunt u wandelen door de kloof van Ambas naar het dorp Paranymfi of de nabijgelegen kloof van Mesosfini verkennen. Als u met de auto komt, zijn er nog veel meer fantastische bezienswaardigheden te ontdekken, waaronder een aantal uitzonderlijke stranden langs de kust.

Verken de Ambas-kloof

Een van de mooiste natuurbestemmingen van Kreta ligt vlak achter het dorp Tris Ekklisies. De indrukwekkende kloof van Ambas door de Mousoulis beek die alleen stroomt in de winter en in regenachtige tijden. Wanneer het de rand van het plateau hoog in het Asterousia gebergte bereikt, daalt het snel en vormt de spectaculaire waterval van Ambas, met een hoogte van 145 meter, één van de hoogste in Griekenland.

Dicht bij het dorp Paranymfi is er een pad dat u naar een adembenemend panorama van de waterval en de zee brengt. Er is een canyoningtocht van de waterval naar het strand door de kloof, maar die mag alleen worden geprobeerd als u ervaren bent. Langs de kloven zijn er andere kleinere watervallen en geologische formaties, evenals een groot aantal roofvogels die kunnen worden bewonderd.

In de buurt van het dorp Paranymfi kunt u ook het klooster van Sint-Paulus bewonderen, met zijn kleine basiliek met fresco's en de oude tempelruïnes.

Ontdek de omgeving van Koudoumas

Het klooster, de kloven en het strand van Koudoumas, gelegen op slechts enkele kilometers ten westen van de kust, kunnen met de auto bereikt worden na een lange reis en over een gevaarlijke bergweg. Vanaf het dorp Sternes bereikt de 24 km lange onverharde weg het klooster en het strand, een prachtig gezicht van bovenaf.

Het klooster van Koudoumas werd in 1870 door twee monniken gebouwd boven een ruïne die veel ouder was. Vlakbij het klooster ligt een idyllisch strandje, evenals de monding van de Kataraktis of Koudoumas-kloof. Het begint hoog in de bergen bij de top van Kofinas en het eerste gedeelte is erg moeilijk. Toch kunt u de rest van de kloof voorzichtig verkennen, met vele grotten die u onderweg kunt vinden.

Verken de Mesosfini kloof

Een andere verbazingwekkende kloof in de buurt van het dorp Tris Ekklisies heet Mesosfini en kan een paar kilometer naar het oosten worden bereikt. Het is echter onmogelijk om er langs te wandelen, alleen ervaren canyoning-gangers kunnen vanuit het dorp Mournia, de berg op. Het canyoning pad is vrij uitdagend, met hoge afdalingen over rotsblokken en watervallen.

Ontdek andere stranden in de buurt

Het steile Asterousia gebergte domineert het landschap van de zuidkust van Kreta, met slechts een paar gebieden waar afgelegen maar verbazingwekkende stranden kunnen worden gevonden. Er zijn niet veel stranden in deze regio en ze kunnen alleen worden bereikt via moeilijke wegen of per boot. Vanuit het dorp Tris Ekklisies kunt u verschillende fascinerende stranden bezoeken, waaronder Kaminaki Beach, Aspes Beach of Voidomatis Beach, maar ook andere die alleen met boten kunnen worden bezocht. Deze stranden liggen volledig geïsoleerd en kunnen een prachtige dagtocht vormen vanuit Tris Ekklisies. Verder weg zijn er langere en meer georganiseerde stranden in Tsoutsouros in het oosten of Lassea en Kaloi Limenes in het westen.

Tris ekklisies kerk

Waar te verblijven in Tris Ekklisies, Kreta

Tris Ekklisies is een zeer klein en geïsoleerd dorp en heeft niet veel accommodatiemogelijkheden, maar wie er echt wil verblijven, kan er iets vinden als hij van tevoren boekt. Andere accommodatiemogelijkheden zijn te vinden in de dorpen boven in de bergen, met meer traditionele en particuliere ervaringen.

Sunset Home Kreta

Een zeer goed beoordeelde accommodatie in Tris Ekklisies, het biedt accommodatie in een appartement met twee slaapkamers dat is uitgerust met een eigen badkamer en een zonneterras, een eigen parkeerplaats en een uitstekende locatie dicht bij het strand.
☏ +30 28420 28471
website

Huis met Uitzicht

Dit kleine huis ligt net ten oosten van het strand en is perfect voor gezinnen die de authentieke sfeer van Kreta willen opsnuiven. Het biedt volledig uitgeruste slaapkamers en andere faciliteiten, en een adembenemend uitzicht op de zee en het strand.
website

Aeriko Huis

Dit kleine logement is gebouwd in traditionele Kretenzische stijl en biedt 3 slaapkamers, 2 badkamers en een keuken, de perfecte optie voor kleine groepen. Het huis ligt op slechts een korte wandeling van het strand en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.
website

Tris ekklisies uitzicht vanaf de heuvel

Waar te eten in Tris Ekklisies

O Gialos Taverne

Goedkope en gezellige taverne direct aan het strand. Het biedt heerlijke Griekse en mediterrane specialiteiten.
☏ +30 2893 026915

Café Vaggelis

Traditionele taverne met heerlijke Griekse en mediterrane gerechten, vooral pizza en vis.
☏ +30 2842 028254
website

Marinela Café Snack Bar

Leuk restaurantje direct aan het strand, met heerlijke vis en andere eenvoudige gerechten.
☏ +30 6984 126756

Beste tijd om Tris Ekklisies Beach te bezoeken

Het dorp Tris Ekklisies ligt aan de zuidkust van Kreta en heeft het hele jaar door aangenaam weer, met warme zomers en milde winters. U zult merken dat de beste tijden om te bezoeken inclusief de lente en herfst maanden zijn, wanneer het weer en de watertemperaturen perfect zijn, terwijl de prijzen lager zijn en er niet zo veel mensen zijn. Toch is de zomer ook goed omdat dan alle toeristische diensten open zijn en het dorp door zijn afgelegen ligging nog niet veel bezoekers heeft.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis