Kan ik een auto huren op het vliegveld in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 11 augustus 2021 en bijgewerkt op 25 mei 2022
Grieks luchthaven vliegtuig dat landt

Reizen met een huurauto is handiger dan reizen met het openbaar vervoer, vooral wanneer u een vreemd land bezoekt. Dit komt omdat het komt met het voordeel van het kiezen van de plaatsen die u wilt zien en beslissen wanneer en hoe u ze wilt zien.

Reizen gaat altijd het beste in je eigen tempo.

Griekenland is een heel bijzondere plek die het hele jaar door veel toeristen ontvangt. Het heeft belangrijke historische bezienswaardigheden, prachtige stranden met helderblauw water, bruisende culturele steden, en adembenemende natuurlijke landschappen.

Een koppel haalt een huurauto op

Mensen huren vaak een auto bij verhuurbedrijven voor een bezoek aan Griekenland, maar soms komt het voor dat u landt op de luchthaven voordat u uw vervoer hebt geregeld.

Dus, de vraag is, kunt u een auto huren vanaf de luchthaven in Griekenland? We kunnen niet voor alle agentschappen spreken, en we zullen u algemene informatie geven die u nuttig zult vinden, maar met Verhuur Centrum Kreta, kunt u uw auto pas bestellen als u op de luchthaven van Heraklion landt!

Griekse luchthavens

Er zijn verschillende luchthavens waarlangs u Griekenland kunt binnenkomen. De drie meest voorkomende zijn:

Athene luchthaven: dit is de grootste luchthaven van Griekenland. Vluchten van en naar de meeste Europese landen, Azië en het Midden-Oosten worden hier ondergebracht.

Athene Luchthaven

Thessaloniki luchthaven: Deze luchthaven wordt vooral gebruikt door mensen die de noordelijke delen van Griekenland willen bezoeken.

Heraklion luchthaven: Deze luchthaven is vooral druk tijdens de zomers en verwerkt ongeveer 60 verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Een Egeïsch vliegtuig op de luchthaven van Heraklion

Als eerste autoverhuurbedrijf van Kreta, biedt Rental Center Crete een kiosk direct tegenover de terminal van de luchthaven van Heraklion. *

Een auto huren op de luchthaven is erg handig, het bespaart u het gedoe van het verlaten van de luchthaven in een taxi en het zoeken naar verhuurbedrijven op een ander adres. Zodra u geland bent, wilt u zo snel mogelijk aan uw vakantie beginnen, en in staat zijn om de luchthaven te verlaten in uw huurauto is absoluut de manier om te gaan.

Wat heb je nodig om een auto te huren op de luchthaven in Griekenland

Betaling

Alle belangrijke kredietkaarten, waaronder Visa, Diners, MasterCard en Amex, worden door de meeste autoverhuurbedrijven aanvaard. De creditcard moet eigendom zijn van de persoon die de auto huurt als u met een groep bent.

Sommige verhuurbedrijven vragen u een borgsom te betalen die vaak wordt terugbetaald als er geen schade optreedt terwijl u de auto in gebruik heeft.

Sommige verhuurbedrijven accepteren contant geld als u niet over een creditcard beschikt. De kans dat u een borgsom moet betalen kan echter toenemen door contant te betalen. Dit hangt echt af van het beleid van het verhuurbedrijf dat u kiest. Zorg ervoor dat u deze vragen stelt voordat u tekent. Gelukkig verbergen wij bij Rental Center Crete nooit kosten of toeslagen voor u. De prijs die u krijgt is de prijs die u zult betalen. Natuurlijk zijn wij altijd bereid om al uw vragen te beantwoorden!

Veel verhuurbedrijven zullen ook een borgsom vragen, of een creditcard voor een vooraf bepaald bedrag. Dit is voor veiligheidsredenen en wordt meestal teruggegeven wanneer u de auto terugbrengt.

Bij Rental Center Crete vragen wij alleen een credit card of debit card voor betalingen vooraf.

Bestuurders- en rijbewijsvereisten

Rijbewijzen die zijn afgegeven binnen de Europese Gemeenschap worden geaccepteerd. Als u geen EU-rijbewijs hebt, moet u uw nationale rijbewijs en een rijbewijs voor een internationaal rijbewijs (IDP) hebben.

Vrouw met haar rijbewijs

Bij Rental Center Crete, hebben we de minimum leeftijd verlaagd naar 21! De minimumleeftijd voor het huren van een auto bij veel Griekse verhuurbedrijven is 23 jaar, terwijl de maximumleeftijd 75 jaar is.

Verzekeringskosten kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder. U kunt meer te weten komen over ons beleid en leeftijdsvoorschriften hier.

Bij Rental Center Crete rekenen wij geen extra kosten voor jongere bestuurders zoals andere agentschappen dat wel doen!

Huur van een auto op de luchthaven

Als je kunt, bekijk dan je opties voordat je vliegt, zodat je al weet wat je wilt als je aankomt. Het is echter prima als je dit nog niet hebt geregeld als je eenmaal geland bent. Soms veranderen plannen! Dat is een reden te meer dat een huurauto de beste keuze voor uw vakantie op Kreta zal zijn.

Veel verhuurbedrijven bevinden zich op de luchthaven, zodat u er meteen naartoe kunt gaan zodra u bent geland. Bij andere moet u misschien bellen of hun website bezoeken om een auto te huren.

Een stel dat een auto huurt op het vliegveld

Wij zijn zeer gunstig gelegen tegenover de terminal van de luchthaven van Heraklion, zodat u ons snel kunt bezoeken, uw huurauto kunt ophalen en erop uit kunt gaan om te zien wat Kreta te bieden heeft. De vertegenwoordiger zal u snel kunnen helpen om uw opties op een rijtje te zetten.

Afhankelijk van het agentschap dat u kiest, kan een werknemer van het verhuurbedrijf u komen ophalen, wat betekent dat hij/zij er zal zijn wanneer u de auto krijgt en met u mee terug zal rijden naar het terrein van het agentschap.

Als u uw auto al heeft besteld bij Rental Center Crete, kijk dan naar de chauffeur met een spandoek met uw naam en ons bedrijfslogo!

*Wij bieden geen diensten aan van en naar andere luchthavens dan de Heraklion Luchthaven en Chania Luchthaven.

Lees ook: Sitia Luchthaven: Een gids voor de Vitsentzos Kornaros Luchthaven van Sitia (JSH)

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis