Kunnen toeristen een auto huren tijdens hun verblijf op Kreta?

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 8 augustus 2021 en bijgewerkt op 2 december 2022
Kunnen toeristen een auto huren als ze op Kreta verblijven?

Kreta heeft een heleboel prachtige bestemmingen, historische plaatsen en nog veel meer te bieden voor elke bezoeker. De beste manier om die mooie plekjes te zien of die voortreffelijke restaurants te vinden is door een auto te huren en Rental Center Crete is hier om te help!

Maar de regels voor het huren van een auto, SUV, of bestelbus zijn misschien niet hetzelfde als in uw eigen land. Laten we de verschillen bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens uw reis naar Griekenland.

Lees altijd eerst de kleine lettertjes

Dit is altijd een essentiële stap voordat u op de stippellijn tekent. In de kleine lettertjes vindt u eventuele extra kosten of andere regels die sommige bureaus kunnen hanteren. Maar hier bij Rental Center Crete, hebben we nooit verrassende extra kosten of verborgen kosten.

Toeristen in huurauto op zoek naar de kaart

De prijs die u reserveert, is de prijs die u bij aankomst zult betalen. U kunt onze verhuurmedewerker altijd vragen stellen als u vragen heeft, en de kosten worden altijd vooraf uitgelegd zodat u bij ons nooit voor verrassingen komt te staan.

Kan je een auto huren met een Amerikaans (of ander niet-Grieks) rijbewijs?

Uw rijbewijs moet in het Engels of Grieks zijn om een auto op Kreta te kunnen huren.

U kunt een auto huren met een Amerikaans rijbewijs of u kunt gebruik maken van een internationale rijvergunning (IDP) die wordt afgegeven door de American Automobile Association of de American Automobile Touring Alliance.

Reisdocumenten / paspoort en internationaal rijbewijs

Informeer bij uw plaatselijke instanties voor afgifte van rijbewijzen, zoals het Department of Motor Vehicles, naar de tijdsbeperkingen. Als u moet wachten tot uw rijbewijs per post wordt toegezonden, moet u deze stap ruim op tijd doen voordat u op reis gaat.

Leeftijdsvereisten

Hoewel de rijleeftijd in veel landen 16 of 18 jaar is, geldt voor het huren van een auto vaak een hogere minimumleeftijd.

De leeftijdsbeperkingen voor huurauto's op Kreta en in heel Griekenland beperken het huren van een auto voor iedereen onder 21 jaar (voor de lokale bevolking is de leeftijd 18 jaar) en, in sommige gevallen, boven 75 jaar. Toeslagen voor jonge bestuurders onder de 25 jaar bedragen bij veel autoverhuurbedrijven ongeveer 15 euro per dag.

Bij Rental Center Crete, rekenen wij geen jonge bestuurderstoeslag en onze minimumleeftijd is 21 jaar. De maximum leeftijd is 79 jaar.

Zuid Kreta Road trip

Telkens wanneer u naar een ander land reist, is het een goed idee om u vertrouwd te maken met hun verkeersregels.

Lees ook: Verkeersboetes in Griekenland: waar en hoe te betalen?

Sommige bureaus staan geen contant geld toe

Niet alle verhuurbedrijven staan contant geld toe en sommige kunnen een creditcard vereisen.

Bij Rental Center Crete, als u uw auto vooraf wilt huren, heeft u een credit- of debitcard nodig. Anders is een creditcard niet nodig en kunnen wij u zelfs helpen met het reserveren van een auto wanneer u landt op de luchthaven van Heraklion!

De kosten van het huren van een auto op Kreta

Huurtarieven variëren van agentschap tot agentschap op Kreta en elk agentschap zal gewoonlijk verschillende prijzen hanteren, afhankelijk van automerk en model.

Rode Huurauto op Kreta

U kunt onze tarieven, die beginnen bij €18 per dag, hier zien.

Het reserveren van uw auto voordat u op reis gaat kan u tijd en stress besparen

Reizen kan soms stressvol zijn. De wetenschap dat uw huurauto al in orde is voordat u van huis vertrekt, kan helpen.

Als u echter vergeet te reserveren voordat u vliegt, kunt u een auto huren wanneer u aankomt op de luchthaven van Heraklion wanneer u kiest voor Rental Center Crete. Als u op voorhand huurt, bent u er zeker van dat u het type auto krijgt dat u wilt en heeft u één taak minder om u zorgen over te maken!

Gelukkig bevindt Renal Center Crete zich op een gunstige locatie op de luchthaven, zodat u direct naar onze balie kunt lopen en kunt genieten van onze behulpzame klantenservice voordat u vertrekt in uw huurauto.

Denk na over de grootte van de huurauto die u wilt op Kreta

Overweeg de grootte van de auto die u nodig hebt voor uw reis. Reist u alleen of met een groep? Zorg ervoor dat er niet alleen genoeg ruimte is voor de mensen, maar ook voor eventuele souvenirs of boodschappen die u onderweg meeneemt.

Een kleine auto kan echter ideaal zijn voor een reis waarbij veel in de stad wordt gereden.

De grootte is een van de opties die de prijs van uw huuraccommodatie kan veranderen, dus houd daar ook rekening mee bij het opstellen van uw budget.

Een koppel rijdt in een cabriolet auto

Daarom bieden wij een grote verscheidenheid aan auto's waaruit u kunt kiezen op basis van uw unieke behoeften.

Het huren van een auto op Kreta is een geweldige manier om het meeste uit uw bezoek te halen. Zorg er wel voor dat u de verschillen tussen autorijden in Griekenland en in uw eigen land leert kennen, dat u uw budget goed plant en dat u bedenkt welke voorzieningen u in uw auto wilt hebben terwijl u hier bent.

Wij willen dat uw reis stressvrij en plezierig verloopt. Daarom zijn wij bij Rental Center Crete open met onze tarieven en bieden wij behulpzame vertegenwoordigers om ervoor te zorgen dat uw avontuur zonder problemen begint.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis